Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:58 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Perifan, fostul şef al OPC Constanţa, eliberat condiţionat. Decizia nu este definitivă (rechizitoriu)

ro

27 Jun, 2016 00:00 2077 Marime text


Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă a trimis la Judecătoria Medgidia o propunere de eliberare condiţionată a lui Mihai Perifan, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa.
 
Perifan a fost condamnat în luna octombrie 2015 la 1,6 ani de închisoare cu executare.
 
Vineri, Judecătoria Medgidia a admis propunerea comisiei şi a dispus eliberarea condiţionată a lui Mihai Perifan, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Tribunalul Constanţa.
 
Alături de Mihai Perifan, în dosar a fost condamnat şi Damu Fudulea, inspector în cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă, detaşat ca specialist antifraudă fiscală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Fudulea a primit un an de închisoare, cu suspendare condiţionată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „la data de 19 martie 2015, inculpatul Perifan Mihai, pe baza informaţiilor primite de la celălalt inculpat, a promis unui ofiţer de poliţie suma de 15.000 de euro, pentru ca un subordonat al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală pe care o instrumenta, de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluţie favorabilă pentru o rudă a sa şi societăţile apropiate acesteia, dându-i în aceeaşi zi suma de 14.000 de euro“.
 
Ruda pentru care ar fi intervenit şeful OJPC Constanţa ar fi fratele său, Daniel Perifan, ginerele afaceristului Costică Zelca, apropiat atât al lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, cât şi al lui Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
 

Citeşte şi 

Ti-a placut articolul?

Comentarii