Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:37 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Metoda câştigării unui premiu Reţinuţi după ce au păcălit o bătrână cu 21.000 de lei

ro

17 Dec, 2015 00:00 1230 Marime text


Ca urmare a investigaţiilor efectuate şi a două percheziţii domiciliare, una pe raza localităţii Târgu Jiu şi cealaltă pe raza satului Nisipari, comuna Castelu, judeţul Constanţa, poliţiştii de Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei 2 Poliţie Constanţa, cu sprijinul luptătorilor Serviciilor de Acţiuni Speciale din Constanţa şi Gorj, au identificat trei persoane, cu vârste cuprinse între 26 şi 39 de ani, bănuite de comiterea unei infracţiuni de înşelăciune.
 
Astfel, marţi, poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 71 de ani, despre faptul că, la data de 12 noiembrie, a fost determinată să plătească suma de 21.000 de lei către o persoană care s-a recomandat a fi reprezentantul unei televiziuni şi, pentru a intra în posesia unui premiu oferit de o societate de telecomunicaţii, trebuie să trimită prin transfer bancar suma respectivă.
 
Faţă de cei trei suspecţi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar ieri au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea luării măsurii arestării preventive.
 
„Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Pologeanu Dănuţ, recidivist, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de înşelăciune, o infracţiune de înşelăciune în formă continuată şi două infracţiuni de tentativă la înşelăciune, inculpata Ţichelea Marinela-Andreea, recidivistă, cercetată sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de înşelăciune, o infracţiune de înşelăciune în formă continuată şi două infracţiuni de tentativă la înşelăciune, şi inculpatul Ciorobea Ionuţ-Ciprian, recidivist, cercetat sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, toţi în stare de reţinere“, potrivit procurorilor.
 
Polițiștii au stabilit că Dănuţ Pologeanu, în vârstă de 39 de ani, din comuna Șotrile, județul Prahova, împreună cu Marinela-Andreea Ţichelea, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj, și cu Ionuţ-Ciprian Ciorobea, de 33 de ani, din comuna Șotrile, Prahova, stabilit fără forme legale în localitatea Nisipari, comuna Castelu, județul Constanța, ar mai fi săvârşit în perioada octombrie-decembrie 2015 încă şase infracţiuni de înşelăciune, cu acelaşi mod de operare, pe raza judeţelor Timiş, Hunedoara şi Dolj.
 
Din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reţinut faptul că, „în perioada 9.10.2015 - 24.11.2015, inculpatul Pologeanu Dănuţ împreună cu inculpata Ţichelea Marinela-Andreea, prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase, respectiv «Adrian Dumbravă», director al unei reţele de telefonie mobilă, şi «Stoian Elena», reprezentant al unei bănci, au apelat-o telefonic pe persoana vătămată C.E. şi, prin promisiunea unui câştig material fictiv în valoare de 85.000 de lei, au determinat-o să expedieze prin intermediul serviciilor bancare Western Union şi MoneyGram suma de 21.100 de lei, valoarea prejudiciului fiind în cuantum de 21.100 de lei“.
 
„Prin acelaşi mod de operare, cei doi inculpaţi le-au prejudiciat pe persoanele vătămate P. D.-M., cu suma de 850 de lei, S. M., cu suma de 922 de lei, şi B. T., cu suma de 300 de euro, şi au încercat să o prejudicieze pe persoana vătămată G. G., cu suma de 1.250 de lei“, mai spun procurorii.
 
Totodată, „inculpatul Pologeanu Dănuţ, care s-a prezentat sub numele şi calitatea mincinoase menţionate, împreună cu inculpatul Ciorobea Ionuţ-Ciprina, care s-a prezentat în mod fals ca fiind «Andrei Moise», director al aceleiaşi instituţii bancare, au obţinut în mod injust de la persoana vătămată M. S. suma de 500 de lei, 250 de euro, precum şi valoarea codurilor de reîncărcare a două cartele telefonice, în cuantum de 20 de euro“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • carmen 08 Feb, 2016 01:12 imi e vecina si parintii ei pacalesc statul cu un certificat de handicap fals obtinut pe numele unei nepoate luate in plasament cistigind astfel de pe urma ei veniturile unui parlamentar pe mina cu autoritatile din tgjiu .doar nu era sa iese copilul altfel decit tot hot .ma miram eu de unde atitia bani sa ridice un palat si curtea plina de masini