Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:50 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Metoda „Accidentul“ loveşte din nou O femeie din Medgidia a fost păcălită de un necunoscut care s-a dat drept ginerele ei

ro

13 Oct, 2015 00:00 1026 Marime text


Încă o persoană a fost păcălită prin metoda „accidentul“. Săptămâna trecută, o femeie de 65 de ani, din Constanţa, a fost înşelată prin deja extramediatizata metodă. Atunci, un necunoscut, care s-a recomandat a fi medic, a pretins că fiica femeii şi fiul ei au fost implicaţi într-un accident rutier şi sunt la spital. Acelaşi necunoscut i-a solicitat bani pentru operaţie. În urma discuției telefonice, falsul medic a determinat-o pe femeie să înmâneze 550 de euro, 1.100 de lei, un lănţişor de aproximativ şase grame, două inele şi un cercel de aproximativ 0,7 grame, toate din aur, unui bărbat necunoscut, cu care femeia s-a întâlnit pe scara blocului unde locuieşte, din municipiul Constanţa. Prejudiciul este în valoare de 5.000 de lei.
 
De această dată, înşelăciunea a avut loc în Medgidia, unde o femeie de 81 de ani a reclamat că, pe 10 octombrie, în jurul orei 14.00, a fost apelată pe telefonul fix de o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi ginerele său, plecat în Germania. Acesta i-a spus că a avut un accident rutier în Bucureşti, având urgent nevoie de 5.000 de lei. Întrucât nu deţinea acea sumă de bani în casă, bătrâna a luat împrumut de la un vecin 3.000 de lei.
 
Banii au fost ridicaţi de un bărbat. Abia după o oră femeia şi-a sunat o fiică şi i-a povestit cele întâmplate. Aceasta din urmă i-a recomandat să se adreseze Poliţiei.
 
Oamenii legii au deschis o anchetă pentru stabilirea exactă evenimentelor şi depistarea infractorilor.
 
Poliţiştii vă recomandă să verificaţi imediat dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de Poliţie sau Parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi la acea autoritate pentru confirmare); dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, anunţaţi imediat Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin; fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact aparent întâmplător.
 
Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini; nu daţi bani necunoscuţilor sub niciun motiv!
 
Oamenii legii atrag atenţia ca, în situaţia în care vi se solicită bani pentru soluţionarea unui accident rutier sau pentru intervenţii medicale rezultate din accidente, să apelaţi imediat 112!

Ti-a placut articolul?

Comentarii