Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fenomenul ia amploare Metoda „accidentul“ a făcut o nouă victimă la Constanţa

ro

06 Mar, 2015 00:00 1939 Marime text
O femeie de 85 de ani din municipiul Constanţa a fost înşelată prin metoda „accidentul“. Conform poliţiştilor constănţeni, miercuri, în jurul orei 14.30, bătrâna a fost apelată telefonic la domiciliu de către un bărbat necunoscut, care s-a recomandat a fi avocatul nepotului său. Aşa-zisul avocat i-a spus femeii că nepotul ei a comis un accident rutier soldat cu două victime în Australia, motiv pentru care i-a solicitat 8.400 de euro, pentru ca acestuia să nu i se întocmească dosar penal și să nu facă pușcărie. Femeia i-a spus că nu are în casă decât 40 de dolari și 800 de lei şi că toţi banii îi ţine în bancă.
Jumătate de oră mai târziu, un bărbat s-a prezentat la poarta femeii şi a ridicat banii pe care bătrâna îi avea în casă. Totuşi, tânărul i-a spus femeii că această sumă nu este suficientă și că ar mai avea nevoie de cel puțin 10.000 de lei, pe care va veni să îi ia mai târziu, după ce va fi contactată telefonic. Mai mult decât atât, bărbatul a sfătuit-o pe bătrână să se împrumute la vecini, iar femeia l-a ascultat, făcând rost de suma de 10.000 de lei.
 
Vecina de la care bătrâna a cerut bani împrumut însă a realizat că este vorba de o înşelătorie şi a sesizat familia și organele de poliție. Prejudiciul creat este de 960 de lei.
 
Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

Apel important din partea Poliţiei municipiului Constanţa

Deoarece acest fenomen pare să ia amploare, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Constanţa trage un semnal de alarmă: „Reamintim constănţenilor, cu precădere persoanelor de vârsta a treia: sub niciun motiv să nu daţi bani persoanelor necunoscute care vă apelează telefonic şi vă comunică faptul că o rudă a avut un accident rutier, fie în România, fie în altă ţară, şi sunaţi imediat la 112 sau la Poliţie!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii