Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maşini furate din Germania, descoperite în PTF Ostrov şi pe raza municipiului Constanţa

ro

04 Feb, 2015 00:00 2562 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în PTF Ostrov şi pe raza municipiului Constanţa un autoturism marca Mercedes Viano, respectiv un autoturism Audi A6, ambele căutate în vederea confiscării de către autorităţile din Germania.
 
Astfel, pe 2 februarie, în jurul orei 10.45, în PTF Ostrov s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi bărbaţi, cetăţeanul bulgar Stoianov T.M., în vârstă de 38 de ani, şi cetăţeanul român Adrian B., de 23 ani, care călătoreau cu un ansamblu auto tip platformă, înmatriculat în Republica Bulgaria, pe care transportau un autoturism marca Mercedes model Viano, cu numere de înmatriculare nemţeşti.
 
Din verificările făcute de poliţiştii de frontieră români a rezultat că maşina transportată pe platformă figurează ca fiind căutată în vederea confiscării de către autorităţile din Germania, aceasta fiind declarată furată din data de 13 august 2014.
 
Cetăţeanul român, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, a declarat că a cumpărat autoturismul dintr-un târg auto, în schimbul sumei de 5.000 de euro, fără a cunoaşte că acesta este căutat în vederea confiscării, şi a apelat la conducătorul auto bulgar pentru a transporta autoturismul spre înmatriculare, cu o platformă, în Republica Bulgaria.
 
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 10.000 de euro, la sediul SPF Ostrov, în vederea continuării cercetărilor, şi au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin. 1 din Noul Cod Penal.
 
În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Constanţa, în cooperare cu poliţişti din cadrul IPJ Constanţa, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, identificând un autoturism marca Audi model A6, despre care deţineau informaţii că este căutat în vederea confiscării.
 
Verificările au stabilit că autoturismul în cauză, oprit în trafic pe raza municipiului Constanţa, fusese declarat ca fiind furat de autorităţile din Germania, din data de 29 mai 2013.
 
Şoferul maşinii, cetăţeanul român Dorin C., în vârstă de 29 de ani, domiciliat în municipiul Constanţa, a declarat că autoturismul îi aparţine, adăugând că l-a cumpărat de la o persoană necunoscută şi că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta figurează ca fiind furat.
 
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 15.000 de euro, la sediul Gărzii de Coastă, în vederea continuării cercetărilor, şi au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire prin „primirea, dobândirea, transformarea ori înlesnirea valorificării unui bun, de către o persoană care fie a cunoscut, fie a prevăzut din împrejurările concrete că acesta provine din săvârşirea unor fapte prevăzute de legea penală“, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 1 din Noul Cod Penal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii