Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maşini furate, descoperite de poliţişti

ro

13 Mar, 2013 00:00 1266 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în PTF Negru Vodă un microbuz marca Citroen Jumper care figura ca fiind furat  din Spania.

În data de 11 martie, în jurul orei 05.30, în PTF Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român B.A.I., în vârstă de 24 de ani, la volanul unui microbuz marca Citroen Jumper înmatriculat în Spania.
În urma verificărilor a rezultat că microbuzul figura ca fiind furat din Spania din data de 19 aprilie 2012. Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Ialomiţa, a declarat că i-a fost încredinţat microbuzul de către tatăl său, care i-a cerut să se deplaseze în Republica Bulgaria pentru a-l înmatricula.

Tânărul aflat la volan a mai declarat că tatăl său a achiziţionat microbuzul de la un cetăţean român fără a cunoaşte că este furat.
Microbuzul evaluat la aproximativ 11.000 de lei a fost ridicat în vederea indisponibilizării.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 26 raportat la art. 208 Cod Penal. Câteva ore mai târziu, la Frontiera Ostrov s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean bulgar şi unul român, cu o autoutilitară marca Citroen C 25, înmatriculată în Republica Bulgaria, pe care era transportată o autoutilitară marca Fiat Ducato, cu numere de Spania. Cetăţeanul român S.N., în vârstă de 39 de ani, domiciliat în judeţul Ialomiţa, a prezentat la control, pentru autoutilitara Fiat Ducato, un certificat de înmatriculare şi un act de vânzare-cumpărare care prezentau indicii de falsificare. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat autoutilitara de la un cetăţean român, încheind cu acesta un act de vânzare-cumpărare.
Bărbatul a mai declarat că intenţiona să se deplaseze în Republica Bulgaria pentru a înmatricula autoutilitara Fiat Ducato.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii