Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marocani ascunşi pe o navă, depistaţi de poliţişti în Portul Sulina (galerie foto)

ro

05 May, 2015 00:00 1713 Marime text
Trei cetăţeni marocani au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă în timp ce se ascundeau pe o navă sosită în Portul Sulina.
 
În data de 2 mai, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Sulina au desfăşurat, alături de lucrătorii vamali şi de reprezentanţii Căpităniei Zonale Sulina, controlul unei nave sub pavilion Gibraltar care a ajuns în Portul Sulina din direcţia portului Casablanca (Maroc).
 
În urma controlului de frontieră, la bordul navei au fost descoperiţi trei bărbaţi care nu deţineau documente de identitate şi nu vorbeau nicio limbă de circulaţie internaţională.
 
Verificările au stabilit faptul că cei trei tineri sunt cetăţeni marocani, A.T., în vârstă de 18 ani, A.B., de 19 ani, şi E.M.A., de 20 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră.
 
Comandantul navei, un cetăţean polonez, a declarat că nava a plecat din portul Casablanca, iar după aproximativ cinci ore de marş, au fost descoperiţi ascunşi cei trei cetăţeni marocani.
 
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală celor trei cetăţeni marocani, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 3 din Codul Penal, iar armatorul navei în cauză, o firmă de shipping cu sediul în Olanda, a fost sancţionat contravenţional cu suma de 24.000 de lei (trei amenzi în cuantum de 8.000 de lei fiecare), deoarece a transportat în România cetăţeni străini fără a îndeplini condiţiile legale, faptă prevăzută şi sancţionată conform art. 134, pct. 1 din O.U.G. 194/2002.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii