Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:07 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marius Fătu - liber, dar pus să dea cu subsemnatul la Poliţie (galerie foto)

ro

18 Feb, 2012 02:22 4316 Marime text
08_Fatu_Fatu_1.jpgFostul jurnalist Teodor Marius Fătu, reţinut în urmă cu două zile de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru falsificare de monedă şi alte infracţiuni, a fost pus în libertate, cel puţin pentru moment, de judecătorii Tribunalului Constanţa. Împotriva hotărârii Tribunalului, procurorii pot declara recurs.

În cursul zilei de ieri, în urma judecării în cameră de consiliu a propunerii de arestare preventivă formulată de anchetatori pe numele lui Fătu, magistraţii Tribunalului, în completul prezidat de judecătoarea Antoneta Ardeleanu, au hotărât să respingă propunerea procurorilor.

Fatu_Fatu_2.jpgPe de altă parte, pentru a asigura o bună desfăşurare a anchetei penale care îl priveşte pe Fătu, instanţa de judecată a hotărât să ia faţă de acesta măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea autorităţilor. Interdicţia este valabilă 30 de zile, timp în care Marius Fătu trebuie să dea cu subsemnatul la Poliţie potrivit graficului stabilit de oamenii legii. Totuşi, decizia luată ieri de Tribunalul Constanţa nu este definitivă, ci poate fi atacată în recurs, în termen de trei zile, acesta urmând să se judece la Curtea de Apel Constanţa. Acuzaţiile care i se aduc lui Fătu sunt de falsificare de monede sau alte valori, deţinerea acestora în vederea punerii în circulaţie, falsificarea de valori străine, deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, falsificare a instrumentelor de plată electronică, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Conform procurorilor, pe 14 februarie 2012 Fătu, împreună cu alţi acuzaţi, a fost depistat în punctul de trecere a frontierei Vama Veche deţinând suma de 62.700 de euro în cupiurile de 50, 100 şi 500, bancnote asupra cărora plana suspiciunea că ar putea fi contrafăcute. Mai mult, în cursul percheziţiilor efectuate în zilele de 14 şi 15 februarie 2012, la spaţiul deţinut de suspect cu chirie şi la adresa unui alt învinuit, au fost descoperite numeroase documente oficiale şi înscrisuri sub semnătură privată contrafăcute. De asemenea, s-au găsit acte de identitate, certificate de căsătorie, permise de conducere şi alte tipuri de acte, card-uri bancare ce par a fi contrafăcute, aparatură pentru contrafacerea bancnotelor româneşti şi străine, cerneluri, tuşuri tipografice şi substanţe speciale pentru tipărit bancnote, holograme folosite la imprimarea bancnotei de 50 de euro, o mini-tipografie, precum şi laptop-uri, imprimante şi stick-uri de memorie cu modele ale diferitelor bancnote, despre care există presupunerea rezonabilă că au fost folosite la contrafacerea documentelor oficiale şi sub semnătură privată, a bancnotelor şi card-urilor ce urmau a fi puse în circulaţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii