Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marian Tîrlungeanu, trimis în judecată pentru şantaj Afacerist condamnat cu suspendare şi obligat la muncă în folosul comunităţii

ro

09 Jun, 2015 00:00 2121 Marime text
Pe parcursul termenului de supraveghere, Tîrlungeanu o fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 70 de zile, în cadrul Primăriei Constanţa - Direcţia de Gospodărire Comunală sau la Căminul pentru persoane vârstnice.
 
Trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, Marian Tîrlungeanu a fost condamnat, ieri, la pedeapsa de 2,2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Sentinţa a fost dată de judecătoarea Emilia Ganera, din Tribunalul Constanţa, şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Bărbatul a fost deferit Justiţiei, în stare de libertate, pentru şantaj. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „în perioada aprilie - iulie 2014, în mai multe rânduri, pe fondul unor relaţii comerciale tensionate, a constrâns, prin ameninţare, pe administratorul unei alte firme să-i dea suma de 83.856,34 de lei, reprezentând o datorie mai veche, cu scopul de a dobândi în mod injust acest folos patrimonial“.
 
„În acest context, inculpatul a transmis persoanei vătămate mai multe mesaje de ameninţare, dar şi unele cu un conţinut jignitor, prin care îi cerea datoria, scopul acestor ameninţări, care vizau viaţa şi integritatea corporală a persoanei vătămate şi a copiilor săi, fiind acela de a o determina să îi dea banii datoraţi. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă“, conform rechizitoriului.
 
Revenind la condamnarea de ieri, instanţa a stabilit ca durata suspendării executării pedepsei sub supraveghere să fie de 2,4 ani, constituind termen de supraveghere pentru inculpat şi calculându-se de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Pe durata termenului de supraveghere, Tîrlungeanu trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Mai mult decât atât, bărbatului i s-a impus să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. Instanţa de judecată a mai hotărât ca, pe parcursul termenului de supraveghere, Tîrlungeanu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 70 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Constanţa - Direcţia de Gospodărire Comunală sau la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa. De menţionat că persoana vătămată din dosar nu a formulat pretenţii civile în cauză.
 
Soluţia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Conform Registrului Comerţului, numele lui Marian Tîrlungeanu era legat de MTT Sani Pest SRL (radiată din 2004) şi de Mexis Construct SRL (insolvenţă). Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Mexis Construct SRL a fost înfiinţată în anul 2008, de Elena Muşat şi Marian Tîrlungeanu. Sediul social era situat pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanţa, iar domeniul principal de activitate constă în lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. Marian Tîrlungeanu deţinea în firmă 40% din capitalul social total, echivalând cu opt părţi sociale, cu un aport de 80 de lei. Potrivit vrajitorul.eu, la finalul anului 2011, Mexis Construct SRL înregistrase o cifră de afaceri de 390.655 de lei, o pierdere de 2.600 de lei şi nouă salariaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii