Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marea își cere tributul Un turist s-a înecat la Eforie Sud și mai multe persoane au fost salvate de la înec

ro

19 Aug, 2014 00:00 4426 Marime text
Bilanţul acestui început de sãptãmânã este unul tragic la malul Mãrii Negre. La nivelul judeţului, pe mai multe plaje au fost scoase numeroase persoane din valuri. Pentru un turist de 47 de ani, din Vaslui, nu s-a mai putut face nimic dupã ce a fost scos din apã, iar echipajele medicale ajunse la faţa locului au încercat sã-l resusciteze mai bine de o orã.
 
Scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţã (ISU) Dobrogea, au fost solicitaţi sã intervinã pentru a efectua cãutãri la Neptun în zona vilelor de protocol. La închiderea ediţiei, persoana dispãrutã era cãutatã în continuare.
În jurul orei 19.00, în cazul bărbatului dispărut în mare la Neptun, căutările au fost sistate din cauza valurilor mari. Scafandrii nu au părăsit însă zona. Cu toate acestea, cel mai probabil vor relua căutările astăzi când se speră că marea va fi mai liniștită. Bărbatul dispărut, în vârstă de 46 de ani, este turist. 
 
Totodatã, pe douã plaje din Eforie Nord, plaja debarcader şi plaja Europa, douã persoane au fost scoase din apã în stare conştientã. La Saturn, pe plaja Adras, patru persoane au fost salvate de la înec. Trei dintre ele au fost scoase din mare în stare conştientã, iar o altã persoanã a avut nevoie de efectuarea manevrelor de resuscitare pentru a-şi reveni, fiind ulterior transportatã pentru îngrijiri medicale suplimentare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţã Constanţa. Şi la 2 Mai o persoanã a fost scoasã din valuri la timp, în stare semiconştientã, şi transportatã ulterior la spital.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii