Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:49 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Managerul Spitalului Cernavodă, decizie de ultim moment în dosarul în care este cercetat sub control judiciar

ro

06 Jul, 2015 00:00 1299 Marime text
Marius Ion Sponoche, managerul Spitalului Orăşenesc Cernavodă, nemulţumit de controlul judiciar, măsură preventivă sub care este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia. Sponoche a formulat în acest sens o plângere împotriva controlului judiciar, aceasta fiind trimisă spre soluţionare Judecătoriei Medgidia. Primul termen a fost stabilit pentru miercuri. Oricare va fi decizia instanţei, ea nu va fi definitivă şi va putea fi atacată la Tribunalul Constanţa.
 
Sponoche este suspectat că, „în perioada noiembrie-decembrie 2014, în calitate de manager interimar al Spitalului Orăşenesc Cernavodă, şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiunile de serviciu ce decurgeau din funcţia de manager interimar al Spitalului Orăşenesc Cernavodă, respectiv din ordinul ministrului Sănătăţii nr. 1836/2007, pct. 55, care instituie răspunderea managerului pentru nerespectarea prevederilor legale, precum şi din dispoziţiile art. 2 alin. 1 din OUG 34/2006, care instituie principiile garantării tratamentului egal, nediscriminatoriu, asigurării integrităţii procesului de achiziţie publică, acţiunile inculpatului având drept consecinţă vătămarea intereselor legale ale spitalului şi cauzarea în patrimoniul acesteia a unui prejudiciu“.
 
„Astfel, în contextul intenţiei Spitalului Orăşenesc Cernavodă de a contracta serviciul de «Renovare a secţiei interne a Spitalului Orăşenesc Cernavodă», prin achiziţie directă, inculpatul S.M.I, pe parcursul derulării procedurii achiziţiei directe, a pus la dispoziţia inculpatului C.I, administrator în fapt al SC CSN SRL, contraoferta (devizul provizoriu) SC UPC SRL, în valoare de 38.340.42 de lei, document ce nu era destinat publicităţii, pentru ca SC Cerna Steel NAV SRL să poată oferi, pe baza aceloraşi materiale devizate de SC Utilităţi Publice Cernavodă, un preţ mai mic, ceea ce s-a şi întâmplat“, se mai arată în documentele magistraţilor. Procurorii susţin că, „prin aceste demersuri frauduloase, SC CSN SRL, reprezentată în fapt de inculpatul C.I., s-a folosit în mod ilegal de contraoferta SC UPC, oferind un preţ mai mic decât cel oferit de SC UPC SRL, respectiv 36.476,75 de lei, faţă de 38,340.42 de lei (fără TVA), câştigând astfel fraudulos, prin informaţii la care nu putea avea acces, atribuirea directă a lucrării respective, conform notei de fundamentare fără număr de înregistrare aprobate de inculpatul S.M.I, prin care s-a propus preţul «cel mai mic», cu consecinţa cauzării în patrimoniul Spitalului Orăşenesc Cernavodă a unui prejudiciu calculat în principal la 36.476,75 de lei (fără TVA), reprezentând suma de bani plătită de Spitalul Orăşenesc Cernavodă ca urmare a obţinerii în mod fraudulos a lucrării de către SC CSN SRL“.

Citeşte şi

Acuzat de procurori de comiterea mai multor infracţiuni
Managerul Spitalului Orăşenesc Cernavodă, Marius Ion Sponoche, sub control judiciar (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii