Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maiorul Davidencu povesteşte cum a acţionat agresorul Mihai Cosmin Jitar s-a înjunghiat de 18 ori

ro

30 Sep, 2015 00:00 2403 Marime text
În dimineaţa zilei de duminică, s-au petrecut scene de groază în mijlocul Constanţei! Maiorul Bogdan Davidencu, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Constanţa, povesteşte despre intervenţie. Anchetatorii nu ştiu de ce l-a înjunghiat tânărul pe taximetrist.
 
Maiorul Bogdan Davidencu, din cadrul IJJ Constanţa, a fost cel care, în dimineaţa zilei de 27 septembrie, l-a observat pe taximetristul înjunghiat în plină stradă. El a sunat imediat la 112. Maiorul Bogdan Davidencu ne-a oferit un interviu în care a povestit modul în care s-a produs capturarea agresorului.
 
„Duminică, 27 septembrie 2015, în jurul orei 8.50, în timp ce mă deplasam dinspre sediul unităţii către domiciliu, am observat pe strada Tudor Vladimirescu, la intersecţie cu bulevardul Tomis, un autoturism taxi cu ambele portiere deschise, iar lângă acesta se afla un bărbat ce prezenta o plagă înjunghiată la nivelul gâtului. Apropiindu-mă, am luat măsura anunţării de îndată a serviciului 112 şi imediat a colegilor de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa spre a veni în zonă şi a asigura zona, dându-mi seama că este vorba despre o agresiune asupra bărbatului respectiv. În acelaşi timp, pe strada Tudor Vladimirescu şi, ulterior, pe strada paralelă cu bulevardul Tomis, am observat deplasându-se o persoană într-o viteză mai mare decât cea a unei persoane normale, însă am preferat să rămân lângă taximetru, pentru a asigura zona“, relatează Davidencu.
Maiorul mai spune că agresorul a fost violent cu medicii şi că o echipă de intervenţie a reuşit să îl imobilizeze.
 
„În scurt timp, au apărut un echipaj al SMURD-ului, colegii de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, precum şi un echipaj de poliţie. Fiind zona asigurată, am trecut la verificarea celei paralele cu bulevardul Tomis, unde un grup de cetăţeni mi-au comunicat faptul că o persoană de sex masculin a intrat în domiciliul acestora, de unde, fiind gonit, s-a deplasat către bulevardul Tomis, într-un local aflat în imediata apropiere. În acelaşi timp, colegii pe care i-am direcţionat spre a verifica zona «Sala Sporturilor» din Constanţa au ajuns la faţa locului, din localul respectiv ieşind una dintre angajate, care a comunicat că înăuntru se află un bărbat cu un comportament foarte ciudat, având asupra lui şi un cuţit luat din barul localului.
 
La faţa locului şi-a făcut apariţia şi un echipaj al Ambulanţei, iar cadrele medicale împreună cu un luptător jandarm au intrat în local, iar ulterior, şi o echipă de intervenţie, astfel încât să fie posibilă imobilizarea persoanei. Acesta a fost imobilizat, într-un final, fiind foarte violent la momentul intervenţiei colegilor noştri şi a echipajului de pe Ambulanţă, ulterior fiind scos din local, acordându-i-se primele îngrijiri, fiind pus pe targă şi transportat la Spitalul de Urgenţă Constanţa“, a precizat Bogdan Davidencu.
 
„La faţa locului au fost prezenţi şi colegi de la poliţie, urmând ca dânşii să efectueze cercetarea la faţa locului şi să stabilească cauzele concrete ale aspectelor petrecute în dimineaţa zilei de 27 septembrie”, a conchis maiorul din cadrul IJJ Constanţa.

Cauza morţii 

Anchetatorii nu ştiu de ce l-a înjunghiat tânărul pe taximetrist. Se pare că bărbatul era sub influenţa drogurilor, însă doar necropsia va stabili acest lucru. Potrivit medicilor legişti, moartea a fost provocată de 18 plăgi: cele de la nivelul toracelui i-au perforat plămânul, pleura şi cordul.

Scena groazei 

Vă reamintim că, în dimineaţa zilei de duminică, s-au petrecut scene de groază în mijlocul Constanţei!
 
Astfel, pe bulevardul Tomis din municipiul Constanţa, în zona restaurantului Beirut, un taximetrist de la Romaris a fost înjunghiat în gât, cu o foarfecă, de un client aparent drogat. Pentru a se face nevăzut, bărbatul a fugit într-o casă, unde a fost luat la bătaie de locatari. Ulterior, individul s-a refugiat în cafeneaua Bourbon, unde a dat peste mai mulţi angajaţi care se pregăteau să deschidă unitatea. Aici, pe una dintre mese, presupusul autor a găsit un cuţit cu care s-a înjunghiat în piept şi s-a tăiat pe mâini. După ce s-a automutilat, a fost agresiv cu poliţiştii, jandarmii şi cadrele medicale chemate la faţa locului.
 
Agresorul a încetat din viaţă la Spitalul Judeţean Constanţa. Decesul a survenit din cauza acumulării de sânge în plămâni. El se numea Mihai Cosmin Jitar, avea 24 de ani şi era din Constanţa.
 
Taximetristul rănit, Eliade Drăghici, are 55 de ani şi lucrează în domeniu de 12-13 ani, potrivit declaraţiilor fratelui său. Din câte se pare, este prima oară când întâmpină astfel de probleme cu clienţii săi. Rănile pe care le-a suferit nu îi pun viaţa în pericol.

Despre Mihai Cosmin Jitar

Mihai Cosmin Jitar avea doar 24 de ani, vârstă pe care urma să o împlinească pe 11 noiembrie. Fusese exmatriculat de la Universitatea „Ovidius”, unde a fost admis în anul 2011.
 
Pe pagina sa de Facebook scrie că lucra la clubul Le Gaga. Nu ştim dacă „se simţea incomplet”, aşa cum a declarat pe site-ul de socializare, dar ştim că a înjunghiat un taximetrist şi apoi s-a sinucis într-un local din Constanţa. Unii apropiaţi ne şoptesc că o cam luase pe calea drogurilor. Se pare că avea probleme şi acasă, cu părinţii.
Cercetările oamenilor legii continuă, pentru stabilirea exactă a cauzelor care au dus la acest tragic eveniment.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii