Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mâine Judecătorul Ion Tudoran decide libertatea preşedintelui CJC (rechizitorii)

ro

23 Jul, 2014 00:00 1869 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu, află, mâine, dacă rămâne sub control judiciar. Şeful CJC se va afla în atenţia judecătorului Corneliu Bogdan Ion Tudoran, din Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa analizează contestaţia procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie formulată împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, prin intermediul căreia s-a ridicat controlului judiciar luat faţă de Constantinescu.
 

La termenul din data de 18 iulie, Corneliu Bogdan Ion Tudoran i-a pus în vedere avocatului şefului CJC să depună la dosar un tabel cu toate deplasările pe care clientul său le-a efectuat în afara ţării în perioada în care se afla sub puterea ordonanţei procurorului şi dovezile de îndeplinire a obligaţiilor procesuale ale inculpatului faţă de organul de supraveghere. De asemenea, judecătorul a solicitat să se facă dovada adresei la care poate fi găsit Nicuşor Constantinescu în prezent. De menţionat că, în această perioadă, preşedintele CJC a fost citat la adresa de domiciliu, la sediul profesional al avocatului ales şi în Statele Unite ale Americii - reşedinţa temporară, la adresa indicată în actul medical depus de avocatul ales.
 
Preşedintele CJC a fost deferit justiţiei de către procurorii Anticorupţie în două cauze separate.

Concret, pe data de 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii