Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mâine, al 52-lea termen de judecată O dată la doi ani, în dosarul retrocedărilor din Constanţa, judecătorii iau decizii „istorice”

ro

26 May, 2014 00:00 1853 Marime text
Judecata în această cauză penală a fost condusă, de-a lungul anilor, de magistraţii Elena Ursulescu (în prezent pensionată), Stan Mustaţă (recent trimis în judecată), Florică Duţă şi, în prezent, de Corina Cornelia Dăescu  

Instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi înaintat spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti încă din luna octombrie 2008, dosarul cunoscut generic „Retrocedările din Constanţa” va fi redeschis, mâine, de judecătoarea Corina Cornelia Dăescu. La acest termen se va analiza cererea de ridicare a sechestrului formulată de reprezentanţii SC Fin.Co.Ge.R.O. Imobiliare SRL. Tot mâine, în faţa judecătoarei Dăescu ar trebui să ajungă şi expertiza topografică dispusă în prezenta cauză în urmă cu aproape un an.

Mâine, un nou termen de judecată (al 52-lea) în deja celebrul proces al retrocedărilor din Constanţa, în care procurorii Anticorupţie au calculat un prejudiciul de aproximativ 114 milioane de euro (din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa). După cum arătam şi în ediţiile trecute, pe lista inculpaţilor se află atât Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, cât şi Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Constantin Racu - fost director al Direcţiei Administraţie Publică, Daniela Ramona Dospinescu - directorul Direcţiei Patrimoniu (funcţie deţinută în 2008), funcţionari ai Primăriei Constanţa, angajate ale Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, notari publici, dar şi alte persoane. Conform portalului instanţelor de judecată, în această lună, magistratul Corina Cornelia Dăescu a stabilit trei termene de judecată. Acest aspect ar susţine, în opinia unora, teoria conform căreia se doreşte finalizarea cercetării judecătoreşti cât mai repede în prezenta cauză. Concret, cele trei termene „istorice” au fost acordate, luna această, pe 13, pe 16 şi pe 25 mai. Tot din datele puse la dispoziţie de portalului instanţelor de judecată reiese că „istoria” s-a repetat în dosarul „Retrocedările din Constanţa” pe 10, 17 şi 31 martie 2010, dar şi în 4, 11 şi septembrie 2012. Nu este de trecut cu vederea faptul că judecata în această cauză penală a fost condusă, de-a lungul anilor, de magistraţii Elena Ursulescu (în prezent pensionată), Stan Mustaţă (recent trimis în judecată, acuzat fiind de acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, de şase infracţiuni de luare de mită şi de o infracţiune de trafic de influenţă), Florică Duţă şi, în prezent, de Corina Cornelia Dăescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii