Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe interceptări telefonice din Dosarul Portul, făcute publice de Înalta Curte

ro

22 Sep, 2014 00:00 4786 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a acordat un nou termen în Dosarul „Portul”, cauză în care aproape 40 de persoane sunt acuzate că ar fi făcut parte dintr-un „grup infracţional care controla activităţile de import-export din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Constanţa, prin perceperea unor sume de bani pentru procesarea vamală a mărfurilor, indiferent dacă erau introduse licit sau ilicit”.
 
La ultimul termen, de săptămâna trecută, judecătorii Ioana Alina Ilie, Florentina Dragomir şi Mariana Ghena, au admis cererea de administrare a probei testimoniale cu martorii Ştefan Duţu, Iulian Teşeleanu (fostul director al Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea), Vasilica Gaea, Valentin Manea, Mihai Iordan, Liviu Denisov şi Paul Bogdan Iacob.
 
Judecătorii mai sus precizaţi au admis şi cererea de audiere în şedinţă publică a mai multor înregistrări ale convorbirilor telefonice efectuate de anchetatori.
 
Totuşi, magistraţii au respins cererea de administrare a probei testimoniale cu mai mulţi martori, lucrători vamali de la Biroul Vamal Băneasa care au efectuat controlul documentar şi fizic şi au acordat liberul de vamă al declaraţiei vamale de import ca urmare a declaraţiei vamale de tranzit nr. MRN 316736 aparţinând SC Glenprod House SRL.
 
Înalta Curte a respins şi cererea de audiere în şedinţă publică a mai multor înregistrări ale convorbirilor telefonice şi de vizualizare a unor mesaje de tip SMS.
 
Aceeaşi soartă a avut şi cererea de încuviinţare a părăsirii temporare a teritoriului ţării formulată de inculpatul Amer Ali, intermediar vamal şi om de afaceri, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi două infracţiuni de dare de mită.
 
Dosarul „Portul” va fi redeschis de judecătorii Curţii Supreme aproape de jumătatea lunii viitoare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii