Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupta intre procurori, la varf Adina Florea, contestata de Ioana Ursache

ro

27 May, 2010 03:29 7458 Marime text
cap_5.jpgIoana Ursache, contestatoarea Adinei Florea, a fost procuror general adjunct în perioada în care postul de conducere era ocupat de magistratul Elena Vlad

Concursul pentru ocuparea postului de procuror general al Constanţei se anunţă deosebit de interesant, intrigile şi rivalitatea punându-şi pecetea pe acest episod din magistratura constănţeană, mai ceva ca în telenovele. Cu candidatura respinsă iniţial de Institutul Naţional al Magistraturii, dar admisă ulterior de Consiliul Superior al Magistraturii, actualul procuror general al Constanţei, Adina Florea, este contestat de subalternii săi.

Ioana Ursache, fost procuror adjunct al Constanţei în perioada în care postul de procuror general era ocupat de Elena Vlad, pensionată în cursul anului trecut, a contestat admiterea contestaţiei Adinei Florea. Nemulţumită de faptul că, în cele din urmă, candidatura actualei sale şefe a fost admisă la concurs, procurorul Ioana Ursache s-a dus cu jalba-n proţap la CSM, făcând... contestaţie la contestaţie! În acest sens, pe ordinea de zi de ieri a Plenului CSM s-a aflat „nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind contestaţia formulată de doamna Ursache Ioana împotriva Hotărârii Secţiei pentru procurori nr. 185/20.05.2010". Mai exact, hotărârea nr. 185/20.05.2010, contestată de fostul procuror general adjunct al Constanţei este cea prin care „Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea contestaţiei formulate de doamna Florea Adina, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, împotriva Hotărârii nr. 4/14.05.2010 a Comisiei de organizare a concursului pentru numirea în funcţii de conducere a procurorilor, organizat în perioada 16 aprilie - 6 iulie 2010".

adina_florea_03.jpgDelegată pentru şase luni

Amintim că, pe 14 ianuarie 2010, Adina Florea, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a fost delegată pe o perioadă de şase luni în funcţia de procuror general al Constanţei. Între timp, Institutul Naţional al Magistraturii a demarat procedura pentru organizarea concursului privind ocuparea funcţiilor de conducere rămase vacante la Parchete şi instanţe, printre acestea numărându-se şi postul de procuror general al Constanţei. Dintre cei cinci candidaţi înscrişi la concursul pentru acest post, doar Adina Florea - culmea! - a fost respinsă, INM apreciind că magistratul nu poate candida, întrucât nu îndeplineşte criteriile privind gradul profesional. Împotriva acestei decizii, actualul procuror general al Constanţei a făcut contestaţie, la CSM, iar aceasta i-a fost admisă, pe motiv că, la momentul la care s-au făcut înscrieri, nu se cunoşteau rezultatele examenului de promovare în grad, pe care, de altfel, Adina Florea l-a trecut cu brio. Astfel, candidatura i-a fost admisă, în cele din urmă, iar cei patru candidaţi rămaşi în cursă au redevenit cinci. Se pare însă că această întorsătură de situaţie, benefică Adinei Florea, dar şi decizia CSM nu i-au picat prea bine subalternei sale. Nemulţumită, Ioana Ursache a făcut, la rândul ei, contestaţie la CSM, împotriva contestaţiei. Din nefericire pentru ea, CSM nu i-a dat câştig de cauză şi a respins contestaţia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cetatean 27 May, 2010 12:45 Cum poate participa daca a luat examenul de grad pe 9 mai iar inscrierea la concursul pentru sefie s-a incheiat pe 7 mai Justitia e gaura neagra a Romaniei