Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupta electorală pentru comuna Saraiu Candidatură stabilită de şase ori, în instanţă

ro

14 May, 2012 01:55 1927 Marime text

Situaţie nemaiîntâlnită la Saraiu. Lupta electorală a atins asemenea cote, încât a fost nevoie de şase hotărâri judecătoreşti pentru a confirma opţiunea UNPR Saraiu pentru primăria din comună, fiind făcute tot atâtea acţiuni în instanţă de către reprezentanţii PSD Saraiu, care l-au contestat pe candidatul UNPR.

Mai exact, este vorba despre contestaţiile formulate de PSD Saraiu, prin preşedintele formaţiunii politice, Mihai Cojanu, împotriva candidatului UNPR la Primăria Saraiu, Dorinela Irimia. Recent, Tribunalul Constanţa a respins definitiv şi irevocabil ultima dintre aceste contestaţii.

Imediat după depunerea candidaturilor din partea aspiranţilor la primăriile din judeţ, Organizaţia Comunală PSD Saraiu a deschis lista contestaţiilor electorale la Judecătoria Hârşova. Astfel, două contestaţii la legea electorală au fost înregistrate în acest an la instanţa din Hârşova, ambele fiind formulate de Organizaţia Comunală PSD Saraiu şi fiind îndreptate împotriva Dorinelei Munteanu, opţiunea UNPR pentru Primăria Saraiu. Cele două dosare au fost înregistrate sub numerele 481/842/2012 şi 489/842/2012, însă au fost respinse de instanţă. Mai mult decât atât, şi recursurile promovate de PSD împotriva hotărârilor nefavorabile de la Hârşova au fost respinse, de data aceasta, de către Tribunalul Constanţa. Totuşi, în dosarul cu numărul 489/842/2012, aşa cum arătam în ediţiile anterioare, instanţa din Constanţa a considerat că judecata trebuie reluată la Hârşova, pentru ca judecătorii să se pronunţe în primă instanţă şi asupra cererii de intervenţie în proces formulată de Mihai Cojanu, preşedintele PSD Saraiu.

Rejudecare fără succes

În aceste condiţii, contestaţia la legea electorală a fost înregistrată din nou la Judecătoria Hârşova, cu numărul 483/842/2012*. Chiar şi în urma rejudecării, contestaţia a fost respinsă, la fel ca şi cererea de intervenţie a preşedintelui PSD Saraiu. „Respinge cererea de intervenţie în interes propriu formulată de intervenientul Cojanu Mihai, ca neîntemeiată", se arată în documentele oficiale. Hotărârea a fost atacată iar în recurs şi dosarul s-a dus din nou la Tribunalul Constanţa. Totuşi, aici s-a oprit, după ce judecătorii au hotărât să respingă recursul ca nefondat, în mod definitiv şi irevocabil. Mai mult, Mihai Cojanu a fost obligat să îi plătească avocatul celei a cărei candidatură a contestat-o. „Obligă recurentul în favoarea intimatei la plata sumei de 600 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată", se mai arată în documentele instanţei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii