Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lumea este mică, mică Amicul lui Vasea şi judecătorul Costiniu

ro

27 Mar, 2012 00:00 3751 Marime text
cherim-catalinvoicu.jpgPe sistemul „ce mică-i lumea", renumitul constănţean Cherim Ferat, cunoscut apropiat al fraţilor Vasea, care împart legea pe străzile Constanţei de ani buni, a fost la un pas să fie judecat de magistratul Viorica Costiniu, însă magistratul a formulat cerere de abţinere în cauză. Întâmplător sau nu, judecătoarea a devenit cunoscută mai ales în urma scandalului de corupţie în care au fost implicaţi senatorul PSD Cătălin Voicu, soţul judecătoarei - Florin Costiniu, la rândul său magistrat în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - , precum şi afaceriştii Mihai Locic şi Costel Căşuneanu. Foarte interesant, în dosarul cu pricina s-au efectuat cercetări şi faţă de senatorul PSD constănţean Alexandru Mazăre, ulterior cercetările fiind disjunse în cazul său.

Revenind însă la cazul presupusului membru al lumii underground constănţene Cherim Ferat, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis că acesta este prea periculos, cel puţin la acest moment, pentru a fi eliberat din arest. În ceea ce priveşte cazul propriu-zis, în care Cherim Ferat trebuie să răspundă acuzaţiilor de tentativă de omor calificat, produsă în public, iniţial, dosarul a ajuns în urma repartizării aleatorii în atenţia completului prezidat de judecătoarea Viorica Costiniu. Totuşi, magistratul nu a vrut dosarul. Pe Portalul instanţelor de judecată se arată că a fost admisă cererea de abţinere formulată de judecătoare. „În baza articolului 52 din Codul de procedură penală raportat la articolul 48 alineat 1 litera a/3 din Codul de procedură penală admite declaraţia de abţinere formulată de doamna judecător Viorica Costiniu", se arată în minuta instanţei. În aceste condiţii, dosarul a fost înaintat în vederea repartizării aleatorii, urmând ca primul termen de judecată să se desfăşoare la data de 17 aprilie.

Judecătorul incompatibil

La articolul menţionat în decizia de admitere a cererii de abţinere se arată că „judecătorul este incompatibil de a judeca dacă în cauza respectivă a pus în mişcare acţiunea penală sau a dispus trimiterea în judecată ori a pus concluzii în calitate de procuror la instanţa de judecată, a soluţionat propunerea de arestare preventivă ori de prelungire a arestării preventive în cursul urmăririi penale". Aşa cum am menţionat anterior, judecătoarea Viorica Costiniu a devenit cunoscută după ce soţul său a fost arestat alături de Cătălin Voicu în dosarul de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În ceea ce-l priveşte pe Cherim Ferat, individul a fost arestat la începutul lunii, după ce anchetatorii bucureşteni au ajuns la concluzia că el ar fi fost cel care a provocat scandalul monstru din clubul bucureştean Bamboo, în noaptea de Revelion. În urma altercaţiei, mai multe persoane s-au ales cu zeci de zile de îngrijiri medicale, pentru a-şi reveni din cauza rănilor suferite.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii