Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucian Bode, despre fetița găsită decedată pe un câmp din județul Constanța „Din păcate, au anunţat prin 112 abia după patru ore dispariţia copilului“

ro

14 Jun, 2021 21:37 2421 Marime text
  • Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat, luni, în judeţul Vrancea, că salvatorii nu puteau face mai mult pentru salvarea fetiţei de trei ani din localitatea Saraiu, județul Constanţa, care a fost găsită moartă pe câmp .
În cursul serii de 10 iunie a.c., în jurul orei 21.00, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 17.00, o minoră, în vârstă de 3 ani, într-un moment în care ar fi fost lăsată nesupravegheată de către părinți, ar fi plecat de pe raza localității Saraiu, și nu a mai fost găsită.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat, luni, în judeţul Vrancea, că salvatorii nu puteau face mai mult pentru salvarea fetiţei de trei ani din localitatea Saraiu, județul Constanţa, care a fost găsită moartă pe câmp.

”Aşa cum arată datele astăzi, din momentul dispariţiei şi până când a fost anunţată dispariţia au trecut patru ore. În acest timp, aparţinătorii au încercat cu forte proprii să găsească copilul.

Din păcate, au anunţat prin 112 abia după patru ore dispariţia copilului, iar legistul arată, în ultimul raport, că decesul copilului a survenit înainte de anunţul la 112 al părinţilor.

Deci, din păcate, din cauza acestei întârzieri nu am putut face nimic, deşi am folosit multe resurse, inclusiv camera cu termoviziune care, cu siguranţă, ar fi depistat copilul dacă mai era în viaţă", a  precizat, luni, Lucian Bode, în judeţul Vrancea.

Oficial IPJ Constanța

În cursul serii de 10 iunie a.c., în jurul orei 21.00, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 17.00, o minoră, în vârstă de 3 ani, într-un moment în care ar fi fost lăsată nesupravegheată de către părinți, ar fi plecat de pe raza localității Saraiu, și nu a mai fost găsită.

De îndată, la nivelul IPJ Constanța s-au dispus măsurile de verificare a tuturor aspectelor sesizate, din acel moment fetița fiind căutată neîncetat.

Astfel, forțele de ordine implicate au verificat toate terenurile extravilane, imobilele persoanelor cunoscute de părinții minorei dar și clădirile dezafectate sau în construcție.

Au fost folosiți câinii de urmă, atât în fază inițială de cercetare la fața locului, cât și la verificările în teren, care au vizat eventualele trasee parcurse de minoră.

La căutări au participat peste 80 de forțe: polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pompieri, jandarmi, dar și voluntari. Totodată, au fost folosite camerele de termoviziune ale Gărzii de Coastă.

Polițiștii au audiat martori, declarațiile acestora fiind verificate pentru a se stabili împrejurările dispariției.

În ciuda eforturilor depuse, din păcate, la data de 11 iunie, în jurul orei 11.00, fetița a fost găsită pe câmp, decedată, la o distanță de aproximativ 4 kilometri de locul dispariției.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Luni, 14 iunie 2021, ministrul Afacerilor Interne, domnul Lucian Bode, a efectuat o vizită de lucru în județul Vrancea, în cadrul căreia s-a întâlnit cu prefectul județului și cu șefii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne.

În cadrul discuțiilor, care au avut loc la sediul Instituției Prefectului - Județul Vrancea, au fost abordate o serie de aspecte legate de activitatea operativă curentă, în contextul gestionării situației generate de pandemia de Covid-19, dar și din perspectiva pregătirilor pentru sezonul de vară.

Ministrul Lucian BODE a atras atenția tuturor factorilor responsabili că este nevoie, în continuare, de menținerea eforturilor în ceea ce privește activitățile de limitare a răspândirii îmbolnăvirilor, chiar dacă cifrele zilnice arată că situația este una mult mai sigură decât acum câteva luni.

Astfel, demnitarul a accentuat importanța activităților de prevenire, aplicabile în contextul organizării de evenimente publice sau private, dar și a celor de sancționare a nerespectării măsurilor dispuse de autorități pentru limitarea răspândirii virusului.

Alte teme abordate în cadrul întâlnirii au fost siguranța traficului rutier pe cea mai importantă rută a zonei, DN2 (E85), prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimul silvic, combaterea evaziunii fiscale și combaterea criminalității. Față de aceste aspecte, ministrul Afacerilor Interne a subliniat necesitatea cunoașterii permanente a situației din teren și alocarea judicioasă a resurselor disponibile la nivelul județului, pentru a asigura o prezență activă a forțelor de ordine în comunitate, menită să prevină și să descurajeze încălcarea legii.

La finalul întâlnirii, a fost adus în discuție procesul de eficientizare a activității structurilor MAI, un subiect prioritar pe agenda conducerii ministerului, raportat direct la cerințele comunității, ale cetățeanului.

În cadrul vizitei în județul Vrancea, ministrul Afacerilor Interne a participat și la inaugurarea substației de pompieri de la Tulnici, a cărei operaționalizare vizează reducerea timpilor de intervenție cu aproximativ 30 de minute pentru cei aproximativ 10.000 de locuitori ce domiciliază în comunele Tulnici, Păulești, Negrilești, Bîrsești, Vrîncioaia – sat Spinești.

 
Sursa foto: Facebook/ Clubul Cainilor Utilitari

Citește și:

Județul Constanța Fetiță de trei ani, găsită moartă pe un câmp. Fusese dată dispărută


Saraiu, județul Constanța Imagini din misiunea de căutare a fetiței de numai trei ani, găsită moartă pe un câmp
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii