Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Președintele Klaus Iohannis participă la Reuniunea Filialelor PNL din Regiunea Sud - Est de la Constanța (galerie foto)

ro

14 Sep, 2019 17:05 2462 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis este prezent, în aceste momente, în municipiul Constanţa, pentru a participa la ”Reuniunea Filialelor PNL din Regiunea Sud - Est”.

Evenimentul are loc în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, din bulevardul Alexandru Lăpușneanu. La întâlnire, alături de președintele Iohannis sunt prezenți președintele Partidului Național Liberal Ludovic Orban, lideri naționali și locali ai PNL, primari, parlamentari, membrii și simpatizanții Partidului Național Liberal veniți din  Vrancea, Brăila, Galați, Tulcea și Buzău.

UPDATE 1: După o baie în mulțime și câteva poze cu simpatizații, președintele a intrat în clădire.

Zeci de persoane se află în fața Casei de Cultură din Constanța cu pancarte. Aceștia vor putea viziona conferința de pe un ecran.

UPDATE 2: În sală mare a Casei de Cultură sunt prezenți Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan, Bogdan Huțucă, Raluca Turcan și mulți alții. Aproximativ 700 de persoane participă la conferință.

După intonarea imnului național, secretarul general Robert-Ionatan Sighiartău prezintă ”Reuniunea Filialelor PNL din Regiunea Sud - Est”:

"Să continuam modernizarea partidului pe bază de valori. Astăzi românii sunt umiliți și nu mai vor să fie guvernați de actualii. O guvernare care promovează oameni cu suflet este nevoie, de oameni care pun mai presus de orice viitorul copiilor și al tinerilor, oameni înțelepți".

"La luptă și la victorie. Așa să ne ajute Dumnezeu. Îl invit pe scenă pe președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă".



UPDATE 3: Bogdan Huțucă: "Domnule președinte Klaus Iohannis, dragi prieteni liberali, ultima oară eram în plină campanie electorală. De atunci, PNL a câștigat în mod clar alegerile și să smulgă din ghearele PSD județul. Viictoria nu a venit singură. A avut în spate munca și determinarea noastră, că suntem de partea cea buna a istoriei. Încrederea acordată este rezultatul președintelui Klaus Iohannis".

"Președintele Romaniei va fi Klaus Iohannis. Apartenența la UE și la NATO ne dă cele mai bune garanții economice și de securitate. Cine ne garanteaza că vom rămâne pe acest drum? Actualul și viitorul președinte al României, Klaus Iohannis", a mai declarat Huțucă.

De asemenea, Bogdan Huțucă a precizat că actuala efervescență din PNL va asigura continuitatea proiectului de stat promovat de partid.

UPDATE 4: Iulian Dumitrescu, prim vicepreședinte PNL și președintele PNL Prahova: "Domnule președinte, dragi colegi și prieteni, toți cei care iubim România suferim. Țara noastră, sub o guvernare PSD-istă dezastruoasă, suferă. Au crescut veniturile bugetare, dar primăriile sunt în deficit. Nu am avut război civil, dar sute de mii de români pleacă an de an. Suntem pe locul doi în lume dupa Siria. Sunt deja mulți care s-au înstrăinat. Un exemplu clar este Bianca Andreescu, care a câștigat US Open, ea fiind din Canada".

UPDATE 5: Raluca Turcan: „Vin direct de la Sibiu. Am făcut mai mult decât până la Londra. Vă aduc un mesaj de la oamenii care au spus ce înseamnă să ai un lider bun și eficient. Klaus Iohannis este bun și eficient. De aproape trei ani de zile cred că am putea să spunem că președintele și PNL au reprezentat rezistența împotriva PSD. Spunea Viorica Dăncilă că ar vrea să reducă democrația. Ar fi reușit dacă nu erau Klaus Iohannis și PNL".

„Trei ani de zile au apăsat traiul românilor cu povara costurilor. Am fost în fruntea creșterii prețurilor", a mai precizat Turcan.

UPDATE 6: Rareș Bogdan: „Pentru a nu uita vreo idee, pentru prima oara în istorie, am pus idei pe foaie. În urmă cu câteva luni vă spuneam că PNL va câștiga alegerile europarlamentare. Unii dintre colegii mei se întrebau dacă vorbesc serios sau nu. Pe 26 mai, PNL a câștigat alegerile. Bătălia continuă. PNL trebuie să ducă a doua bătălie și să o câștige la scor. Președintele actual al României, Klaus Iohannis, trebuie să câștige cel de-al doilea mandat”.

Rareș Bogdan a mai spus că atunci când Iohannis auzea ceva contra legii, încă de când era un om simplu spunea că așa ceva nu se face și a punctat că atuurile președintelui constau în decența și corectitudine, dar și curaj și apărător al democrației.

"Klaus Iohannis nu stă cu fruntea plecată. Se uita în ochii președinților fără să clipească. Klaus Iohannis a respectat constituția chiar dacă uneori poate nu i-a plăcut. Unde e lege, nu e tocmeală", a subliniat Rareș Bogdan.

UPDATE 7: Ludovic Orban: "Vă transmit din inimă încrederea partidului. Vreau să adresez felicitări filialelor din județele Vrancea și Tulcea pentru alegerile europarlamentare. Vă multumesc, în numele meu, pentru efortul făcut în campanie, în Referendum, pentru că munca a asigurat un succes formidabil pentru România".

"Trebuie să ne pregătim pentru guvernare și suntem pregătiți de guvernare", a mai declarat Orban.

UPDATE 8: Klaus Iohannis: "Bună seara, dragii mei! Afișele sus să văd că nu am uitat pe cineva. Sunt foarte bucuros că am ocazia să ne reîntâlnim în această seară și sunt foarte bucuros că împreună cu mine se află o bună parte din conducerea PNL, în frunte cu Ludovic. Partidul național liberal este acum, prin votul românilor, cel mai important partid din România. Eeste o recunoaștere, dar în acelasi timp o imensă responsabilitate.

Mă aflu astăzi aici pentru că PNL înțelege nevoia unui nou început pentru România. Ați câștigat alegerile europarlamentare și vă felicit pentru asta. Ați ajuns la acest rezultat pentru că v-ați mobilizat și ați dat oamenilor semnalul că pot avea încredere în voi. Aveți primari eficienți și o echipă cu oameni pregătiți și competenți să își ajute partidul la guvenare.

Este extrem de important să nu pierdem ce am câștigat la 26 mai. Se numește încredere. Ați câștigat încrederea românilor, cultivați-o! România a fost condusă de o guvernare care i-a compromis viitorul. PSD a produs cea mai păguboasă, cea mai dezastruoasă guvernare de la Revoluție încoace. Rușine! Înainte de a discuta despre viitor trebuie să vedem prezentul. România 2019, cu o guvernare PSD. E stat membru UE fără spitale, autostrazi, cu școli nesigure. Am văzut cu toții că iarăși nu s-a făcut nimic pentru copii. În asaltul continuu asupra statului român, PSD nu a mai avut timp să guverneze pentru oameni. Au pus în vârful instituțiilor oameni care nu aveau ce căuta acolo, fără competențe, dar cu recomandare de la PSD. Instituții au fost private de fonduri pentru a deservi intereselor personale ale liderilor de partid. PSD a însemnat cea mai mare amenințare la adresa stabilității țării. În acești ani grei mi-am folosit toate pârghiile pentru a opri dezastrul PSD.

Atunci, pe 26 mai, a fost un punct de cotitură. Românii îi sancționează pe psdiști. Românii prin votul lor au arătat că le acordă încredere celor care i-a apărat de acapararea toxică. Adică voi și cu mine. Râmâne un pericol pentru România. Această luptă va fi câștigată doar când guvernarea va fi preluată doar de o putere dedicată apărării. Nu pentru un șef de partid și găștile din jurul lor. În fiecare săptămână se iau la PSD noi decizii pe care trebuie să le blochez. România riscă să fie distrusă de PSD. Am reușit să oprim foarte multe erori, dar PSD nu a învățat nimic. Ați urmărit ultimele etape de remanieri. PSD a pierdut majoritatea în Parlament dar îi e frică să meargă să își ia votul de validare. Am fost nevoit de trei ori să refuz remanierea cerută cu obraznicie.

Există oameni pregătiți care pot să conducă onest, cu responsabilitate, pe români. Pe mulți îi văd astăzi, în această sală. Dragi liberali, am luptat cu PSD în acest an și avem obligația să învingem decisiv acest adversar. Știm care sunt pașii de urmat. Fac parte din procesul mai lung despre care am vorbit și la Referendum. Îndepărtarea PSD de la conducere se face doar prin vot. Doar votul românilor va face posibilă o nouă majoritate care să guverneze pentru romani. Sunt convins de un lucru la care vă incit cu drag: prezidențiale, locale și parlamentare - le câștigăm împreună!

Pentru mine lupta nu este pentru un nou mandat, este o luptă pentru șansa de a clădi împreună ceea ce nu s-a putut realiza din cauza războiului permanent cu PSD în efortul de a-i opri să distrugă România. Dragii mei, să vă spun ceva. Ma bazez pe voi să transformăm toate acestea în realitate. Proiectul României normale e un efort colectiv. PNL va fi motorul acestei viitoare construcții.

România normală este proiectul întregii Românii!
România normală este proiectul generației noastre politice!
România normală este proiectul întregii națiuni!

Eu știu ce trebuie făcut iar primul pas este îndepărtarea acestei guvernări nocive psdiste. Repararea acestui rău trebuie pornită cât mai rapid. Să putem deveni societatea pro europeană pe care ne-o dorim cu toții. Iar voi, dragi liberali, trebuie să fiți pregătiți să intrați la guvernare în orice moment, să fiți constienti de așteptările pe care le au oamenii de la voi.

La treabă dragii mei!”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii