Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lipsa permisului şi alcoolul - duşmanii invizibili ai şoselelor Şase persoane, victime ale accidentelor rutiere din weekend

ro

08 Jun, 2015 00:00 1729 Marime text
Sfârşitul de săptămână ce tocmai s-a încheiat a fost unul bogat în evenimente rutiere, de toate categoriile. Unii şoferi nu aveau suficientă experienţă, alţii nu aveau permis, dar se urcau la volan, iar alţii se opreau întâi la birt şi trăgeau o duşcă şi abia apoi se urcau în maşină şi porneau la drum. Au existat însă şi şoferi a căror neatenţie a dus la rănirea unor persoane.
 
Sâmbătă dimineaţă, de exemplu, în jurul orei 08.55, un tânăr de 18 ani şi-a rănit sora într-un accident rutier. Pe lângă lipsa de experienţă, datorată vârstei fragede, la producerea accidentului a contribuit şi alcoolul pe care l-a consumat tânărul înainte de a se urca la volanul Daciei Logan. Ce s-a întâmplat? Tânărul se deplasa pe DN 22, dinspre Tulcea către Constanţa, şi, în apropiere de localitatea Sibioara, datorită neatenţiei şi a vitezei excesive, a pierdut controlul direcţiei, a părăsit partea carosabilă în dreapta, iar autoturismul s-a răsturnat. În urma accidentului, sora sa, de 17 ani, care se afla cu el în maşină, a fost rănită. Testat cu aparatul etilotest, poliţiştii rutieri au descoperit că avea 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Alte trei persoane au devenit victime ale unui bărbat ce nu a respectat semnificaţia indicatorului „Oprire”. Filmul incidentului arată astfel: un bărbat de 23 de ani, din Ovidiu, s-a gândit să se urce la volanul maşinii marca Volkswagen Gold fără a poseda permis de conducere. Trist este că el a convins şi doi prieteni să se urce în autoturism. El conducea pe strada Poiana, din Ovidiu, şi, ajungând la intersecţia cu DN2A, a ignorat indicatorul „Oprire”, a pătruns în intersecţie fără să se asigure şi a intrat în coliziune cu autoturismul marca Volkswagen Crafter, care circula pe DN2A din direcţia Constanţa spre Hârşova. Acest autoturism era condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Ghindăreşti, care a fost rănit.
 
Sursa foto: Facebook Info Trafic Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii