Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Libertatea şefului CJC, decisă pe data de 7 iulie Cine sunt femeile care l-ar putea băga în arest pe Nicuşor Constantinescu (RECHIZITORII+DOCUMENTE)

ro

04 Jul, 2014 00:00 3011 Marime text
Libertatea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, va fi decisă pe data de 7 iulie, de Curtea de Apel Bucureşti! Aflat în prezent în SUA pentru efectuarea unor proceduri medicale, şeful CJC a contestat, prin apărător, mandatul de arestare emis de Tribunalul Bucureşti pe numele său, la data de 23 iunie. Contestaţia va fi judecată de magistratul Cristina Carmen Craiu, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti. La începutul lunii trecute, judecătoarea lui Nicuşor a dispus arestarea preventivă a afaceristului Dan Adamescu. Acesta are mai multe afaceri la Constanţa, iar zilele trecute a fost trimis în judecată, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei, alături de patru judecători ai Tribunalului Bucureşti. Revenind la cererea DNA privind arestarea preventivă a şefului CJC, aceasta a fost admisă în primă instanţă de judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir, iar decizia finală va fi luată tot de către o femeie, respectiv de Cristina Carmen Craiu.

Interesant este că procurorul care a cerut arestarea preventivă a şefului Consiliului Judeţean Constanţa este Ana Dana, care l-a trimis în judecată pentru complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite, dar şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obţinerea de foloase necuvenite. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi Adrian George Gâmbuţeanu, directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Ce a contestat şeful CJC


Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a formulat contestaţie împotriva deciziei din data de 23 iunie a Tribunalului Bucureşti, instanţă care i-a respins ca nefondată cererea privind încuviinţarea părăsirii teritoriului României. Judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir, din cadrul instanţei mai sus precizate, a admis cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie privind înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive faţă de Nicuşor Daniel Constantinescu.

Pe cale de consecinţă, instanţa a înlocuit măsura controlului judiciar, dispusă prin încheierea din data de 20 martie a Tribunalului Bucureşti - Secţia I Penală, cu măsura arestării preventive a şefului CJC, pe o durată de 30 zile de la data punerii în executare a măsurii arestării preventive.

Ulterior, a fost emis mandatul de arestare preventivă. Hotărârea mai sus precizată a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti, primul termen fiind stabilit pentru data de 7 iulie. Magistratul învestit cu soluţionarea cauzei este Cristina Carmen Craiu. Aceasta se află la Curtea de Apel Bucureşti din 2009. Printre ultimele decizii cu „greutate” se află şi arestarea preventivă a afaceristului Dan Adamescu.

Spații comerciale în Constanța

Craiu are, potrivit declarației de avere, împreună cu soțul, un teren intravilan în Constanța, din anul 2011, în suprafață de 800 de metri pătrați. Judecătoarea mai deține, tot împreună cu soțul, două terenuri intravilane în București. Cristina Carmen Craiu posedă o casă de locuit, un apartament precum și cinci spații comerciale în Constanța. Familia Craiu are bijuterii de familie în valoare de 25.000 de euro, dar și ceasuri de 45.000 de euro. Cu 200.000 de euro în cont, la BCR, judecătoarea lui Nicușor Constantinescu a acordat, în 2011, un împrumut în nume personal de 40.000 de euro. În ceea ce privește datoriile, familia Craiu a avut în 2011 o garanție linie de credit de 300.000 de euro cu scadența în 2012.

Cristina Carmen Craiu a consemnat un venit anual salarial de 123.336 de lei (brut). Soțul judecătoarei, Mihai Craiu, administratorul cunoscutei societăți Media Consulta, a câștigat 524.000 de lei (net)   

Preşedintele CJC a fost deferit justiţiei de procurorii Anticorupţie în două cauze separate. Concret, pe data de 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.  

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii