Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Libertatea lui Strutinsky, decisă de judecătoarea care l-a scos din arest pe Nicuşor Constantinescu? (rechizitoriu)

ro

03 Apr, 2015 00:00 1977 Marime text
Sorin Gabriel Strutinsky, cunoscut şi ca „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, află, luni, dacă iese din arest. Omul de afaceri a contestat decizia judecătorului Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, care l-a menţinut în arest preventiv. Bourceanu i-a respins cererea lui Strutinsky de revocare a arestului preventiv şi cererea de înlocuire a arestului preventiv cu cea a controlului judiciar sau cu cea a arestului la domiciliu, ca nefondate.
 
Potrivit unor surse avocăţeşti, contestaţia lui Sorin Gabriel Strutinsky va fi analizată, luni, de judecătoarea Valentina Boboc, din Curtea de Apel Constanţa. Strutinsky a fost deferit Justiţiei de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, actualul şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi este acuzat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)


Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, în luna februarie, Valentina Boboc a anulat mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, de judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, şi a luat faţă de Constantinescu măsura arestului la domiciliu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii