Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Libertatea afaceristului israelian Avraham Morgenstern, în mâinile judecătoarei Camelia Bogdan (rechizitoriu+document)

ro

17 Mar, 2015 00:00 2103 Marime text
Judecătoarea Camelia Bogdan, de la Curtea de Apel Bucureşti, decide, mâine, dacă afaceristul israelian Avraham Morgenstern iese din arest. Bărbatul este judecat de Tribunalul Bucureşti pentru o presupusă evaziune fiscală în valoare de peste zece milioane de euro. Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cei care l-au deferit Justiţiei pe Morgenstern, afaceristul, „în perioada 2009 - 2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“. Mai mult decât atât, DNA arată că, „în aceeaşi perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanţă şi asistenţă tehnică oferite de societăţile Larton Consultants Ltd Cipru şi Comrad Leasing Ltd Cipru. Aceste activităţi au fost realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro“.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Avraham Morgenstern – prejudiciu, peste 10.000.000 de euro (document)


Avraham Morgenstern este cercetat, într-un alt dosar, alături de Radu Mazăre, primarul Constanţei, şi de fratele acestuia, Alexandru Mazăre, senator al României, în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“.
 
Precizările DNA privind această cauză pot fi citite accesând secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii