Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea caracatiţelor, ANULATĂ de Tribunalul Constanţa! Până când vor putea bloca poliţiştii maşinile parcate „după ureche“

ro

05 Apr, 2016 00:00 5879 Marime text


Dosarul privind anularea nu a plecat de la Tribunalul Constanţa. El va merge şi la Curtea de Apel, unde va fi luată o decizie definitivă. 

Ieri, reprezentanţii Primăriei Constanța i-au anunțat pe conducătorii auto care utilizează „parcarea verde” (supraetajată) de la Spitalul Clinic Județean de Urgență, prin intermediul unui comunicat de presă, că timpul de parcare este de cel mult patru ore.
 

„Atenționăm conducătorii auto care nu respectă timpul de parcare că se va dispune măsura blocării roților. Deținătorii de autovehicule care și-au abandonat mașinile în această parcare sunt notificați să și le ridice până pe 6 aprilie, în caz contrar, vor fi amendați”, se mai arată în documentul oficial transmis de Primăria Constanţa.

 
Parcarea verde (având aproape 270 de locuri) a fost inaugurată înaintea alegerilor locale de la începutul verii 2012. Construcţia ei a costat patru milioane de euro, banii provenind din fonduri europene. La momentul inaugurării, reprezentanţii autorităţilor locale au spus că terasa va fi destinată riveranilor, un etaj va aparţine angajaţilor SCJU, iar restul spaţiului rămas vacant va deservi pacienţii şi vizitatorii.
 
Cei care nu respectă timpul de parcare se vor alege cu blocarea roților. Mai precis, li se vor monta „celebrele“ caracatiţe.
 
De menţionat că în privinţa măsurii blocării autovehiculelor, Tribunalul Constanţa a luat o decizie la care puţini se aşteptau. Mai precis, la finele lunii decembrie 2015, Tribunalul Constanța a anulat articolul 20 din HCLM Constanţa nr. 184/31.07.2013, în ceea ce priveşte măsura blocării autovehiculelor. Astfel spus, conform Tribunalului Constanţa, poliţiştii nu mai au voie să pună „caracatiţe“.
 
Foarte important, decizia instanţei nu este definitivă, iar ea va putea fi pusă în aplicare, dacă va fi menţinută de instanţa superioară, doar atunci când va rămâne definitivă.
 
La acest moment, potrivit surselor noastre, dosarul nu a plecat de la Tribunalul Constanţa. După motivarea deciziei, comunicarea ei către părţile implicate în dosar şi înregistrarea contestaţiilor, cauza va merge către Curtea de Apel Constanţa, unde va fi luată o decizie definitivă.
 
Până atunci, autorităţile constănţene au posibilitatea să uzeze de măsura blocării autovehiculelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii