Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legături în Portul Constanţa Adna Demir, Ciprian Dima, Cornel Genuchi şi Chirez Amer, arestaţi pentru contrabandă cu ţigări

ro

07 Mar, 2015 00:00 1963 Marime text
Ca armare a percheziţiilor efectuate la data de 3 martie de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale şi de jandarmii constănţeni, patru bărbaţi, bănuiţi de comiterea infracţiunii de contrabandă, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.
 
Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus arestarea preventivă, pentru câte 30 de zile, a inculpaţilor Adna Demir, Ciprian-Marian Dima, Cornel Laurenţiu Genuchi şi Chirez Amer, iar lui Ghiulvian Ismail i-a fost impusă măsura controlului judiciar.
 
Poliţiştii constănţeni au efectuat, pe 3 martie, 17 percheziţii domiciliare la locuinţele unor suspecţi de contrabandă de ţigări. 17 persoane au fost duse la audieri, iar iniţial, zece au fost reţinute pe bază de ordonanţă, celelalte şapte fiind cercetate sub control judiciar. Dintre cele zece persoane reţinute iniţial, faţă de cinci s-a dispus cercetarea în stare de libertate, iar alte cinci au fost propuse pentru arestare. Instanţa a decis, iniţial, ca şi acestea din urmă să fie cercetate sub control judiciar. Procurorii au înaintat însă contestaţie, iar cei patru amintiţi mai sus au fost arestaţi preventiv.
 
În perioada iulie 2014 - martie 2015, suspecţii, în repetate rânduri, au depozitat şi au comercializat către diferite persoane fizice şi juridice importante cantităţi de ţigarete netimbrate sau având aplicate banderole de marcare emise de autorităţile străine, pe care le-au achiziţionat în mod fraudulos, în scopul de revânzare, cunoscând împrejurarea că respectivele bunuri proveneau din alte state şi că fuseseră introduse în România în condiţii ilicite, arată anchetatorii.

În urma celor 17 percheziţii efectuate la domiciliile bănuiţilor, au fost identificate şi confiscate 70.000 de ţigarete, în valoare de aproximativ 50.000 de lei.
 
Numele lui Cornel Laurenţiu Genuchi apare în celebrul dosar „Containerul“. În anul 2011, cotidianul ZIUA de Constanţa informa cititorii despre încrengătura afacerilor celor care, potrivit DNA, au format un grup infracţional organizat. Printre ei, mulţi vameşi. Astfel, SC Galmondos SRL a fost înfiinţată în 2001 de Constantin Gabriel Berla. În acelaşi an, îl cooptează pe Adrian Munteanu, iar în 2002, mută sediul afacerii pe strada Ion Lahovari nr. 16. În 2007, găsim în Galmondos asociaţi noi: Virgil Trofim şi Cornel Laurenţiu Genuchi. Cei doi decid să se retragă şi să-şi cesioneze părţile sociale lui Ionuţ-Cristian Lecuşescu şi lui Constantin Ciobanu, care schimbă (în martie 2008) obiectul de activitate în „transporturi rutiere de mărfuri, alte activităţi anexe transporturilor (cântărire mărfuri)“.
 
Pe de altă parte, conform Registrului Comerţului, Ciprian Marian Dima, născut în 1989, la Constanţa, este unic asociat şi administrator al Cereal Agroport SRL, firmă ce are ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat. Societatea are un capital social de 550 de lei.
 
Nu facem nicio legătură între aceste aspecte şi suspiciunile de infracţiune pentru care cei patru au fost arestaţi preventiv, însă este ştiut faptul că majoritatea contrabandiştilor de ţigări se „alimentează“ prin port.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii