Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laurenţiu Marin Dobre, poliţistul care ar fi sărit în apă să scape de procurori, condamnat definitiv la 2,8 ani

ro

11 Feb, 2016 00:00 3149 Marime text
 

Laurenţiu Marin Dobre, ofiţer de Poliţie Judiciară cu gradul profesional de subcomisar în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanţa la pedeapsa cu închisoarea de doi ani şi opt luni. Decizia magistraţilor este definitivă.
 
De asemenea, judecătorii constănţeni au dedus din durata pedepsei aplicate şi perioada arestului preventiv, de la data de 5 noiembrie 2015, la zi.
 
În rechizitoriu se arată că, „la data de 29 iunie 2015, inculpatul Dobre Laurenţiu Marin, subcomisar de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale, a pretins de la o persoană (martor denunţător) suma de 3.000 de euro pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de organ de cercetare penală, să nu dispună începerea urmăririi penale faţă de martorul denunţător în dosarul penal în care acesta este cercetat chiar de către inculpat“.
 
Mai mult decât atât, poliţistul i-ar fi promis denunţătorului că, în schimbul sumei respective, va dispune restituirea bunurilor ce au fost ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate în luna aprilie 2015 la domiciliul acestuia din urmă. „Ulterior, la data de 16 iulie 2015, martorul denunţător a fost abordat din nou de inculpatul Dobre Laurenţiu Marin, care i-a pretins, încă o dată, suma de 3.000 de euro în scopul menţionat anterior.
 
Pentru primirea sumei de 3.000 de euro, inculpatul Dobre Laurenţiu Marin a stabilit ca termen-limită data de 20 iulie 2015 şi, ulterior, data de 23 iulie 2015. Astfel, la data de 23 iulie 2015, în jurul orei 17.00, inculpatul Dobre Laurenţiu Marin s-a întâlnit cu denunţătorul în Portul Tomis din Constanţa, împrejurare în care inculpatul a primit de la denunţător suma de 3.000 de euro, cu această ocazie constatându-se infracţiunea flagrantă“, se mai arată în rechizitoriul celor de la DNA.
 
De menţionat că în timpul intervenţiei procurorilor DNA, Dobre ar fi sărit în apă, pentru a scăpa de anchetatori.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii