Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LAND ROVER DEFENDER DESEMNAT 2021 WORLD CAR DESIGN OF THE YEAR

ro

27 Apr, 2021 09:44 1472 Marime text


 
  • Premiu pentru design: Noul Land Rover Defender primește titlul „2021 World Car Design of the Year”, redutabilul model cu tracțiune integrală a învins rivalii pretendenți și a câștigat mult-dorita distincție
  • Caracteristici distinctive: Juriul a apreciat designul remarcabil, capabilitățile off-road imbatabile, ținuta de drum excelentă, alături de utilitatea și conectivitatea de ultimă oră
  • Atractivitate: Defender oferă o diversitate incredibilă, de la variantele de caroserie 90 și 110 până la variante comerciale Hard Top, precum și diferite motorizări, de la un hibrid cu încărcare la priză până la un nou motor V8
  • Succes în serie: Odată cu cel mai nou premiu, Defender a câștigat peste 53 de premii internaționale de la lansare și până în prezent, cererea pentru variantele 90 și 110 cunoscând o creștere fără precedent
 
București, 22 aprilie 2021 – Land Rover Defender a primit titlul 2021 World Car Design of the Year, în cadrul competiției World Car Awards. Este a treia oară când Land Rover își adjudecă prestigiosul premiu, după Range Rover Velar (2018) și Range Rover Evoque (2012), aceasta fiind
 
cea mai nouă dintre numeroasele distincții internaționale primite de robustul vehicul cu tracțiune integrală.
Noul Defender rămâne consecvent spiritului deschizător de drumuri care caracterizează Land Rover de peste 70 de ani și care redefinește aventura în secolul 21. Emblematică în denumire, formă și capabilitate, modelul Defender este disponibil în mai multe variante de caroserie, putând fi personalizat cu unul din cele patru pachete de accesorii, astfel încât proprietarii să se bucure mai mult de mașina lor.
Premiul World Car Design of the Year se acordă ca semn de recunoaștere a celei mai remarcabile mașini noi din ultimele 12 luni și recompensează vehiculele care demonstrează cele mai înalte standarde de inovație tehnică și design, depășind tiparele convenționale.
Prof. Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer, Jaguar Land Rover, a spus: „Noul Defender este influențat, dar nu limitat de trecutul său, iar noi suntem încântați că a fost onorat cu acest premiu. Viziunea noastră a fost să creăm un Defender al secolului XXI, forțând limitele proiectării, tehnologiei și designului, dar păstrând renumitul ADN și capabilitățile off-road ale mărcii. Rezultatul este o mașină captivantă cu tracțiune integrală, care rezonează la nivel emoțional cu clienții.”
O comisie formată din șapte experți în design automobilistic a evaluat competitorii și a alcătuit o listă scurtă cu recomandări pentru votul final al juriului format din 93 de jurnaliști.
Experții designeri sunt Gernot Bracht (Germania – Pforzheim Design School), Ian Callum (Regatul Unit – Director pentru design, CALLUM), Gert Hildebrand (Germania – Proprietar Hildebrand-Design), Patrick le Quément (Franța – Designer și președinte al Comitetului strategic
– The Sustainable Design School), Tom Matano (USA – Academy of Art University, fost șef al departamentului design – Mazda), Victor Nacif (USA – Director de creație, Brojure.com și instructor de design, New School of Architecture and Design) și Shiro Nakamura (Japonia – CEO, Shiro Nakamura Design Associates Inc.).
 
Noul Defender este imediat recunoscut datorită siluetei sale iconice. Proiectanții Land Rover au reimaginat trăsăturile caracteristice ale modelului Defender, imprimând vehiculului cu tracțiune integrală o atitudine care exprimă motivație și verticalitate. Plafonul este prevăzut cu geamurile
„alpine lights” și au fost păstrate ușa spate cu balamale laterale și roata de rezervă poziționată pe aceasta.
Interiorul adoptă personalitatea minimalistă a modelului Defender originar, elementele structurale și accesoriile de obicei ascunse au fost expuse, accentul căzând pe simplitate și pe caracterul practic. Defender 110 oferă configurații cu cinci, șase sau 5+2 locuri, în timp ce modelul 90 poate primi șase ocupanți într-un vehicul de lungimea unei mașini compacte de familie.
Registrul tehnologic al modelului Defender înalță ștacheta în domeniul rezistenței pe teren accidentat și al confortului pe drumuri amenajate. Instalate pe platforma solidă de aluminiu D7x a Land Rover - cel mai rigid șasiu al mărcii - tehnologiile avansate specifice vehiculelor de teren și motorizările ultramoderne asigură capabilități imbatabile. Manevrabilitatea impecabilă oferă conducătorului auto o experiență plină de satisfacții la volan și confort superior la drum lung pe orice teren, iar experții Euro NCAP au acordat modelului Defender calificativul maxim de cinci stele.
Motoarele avansate Ingenium pe benzină și motorină (mai ecologice) asigură puterea, controlul și eficiența tuturor variantelor Defender în orice condiții de mediu, în timp ce motorizările Plug- in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) asigură o autonomie de 43 km* în modul complet electric. În plus, noul motor V8 de 525 CP cu care este echipat Defender combină capabilitățile caracteristice ale Land Rover cu performanțe incredibile și setări individualizate ale șasiului, pentru niveluri superioare de implicare a conducătorului auto.
Familia Defender cuprinde acum versiunile Defender 90 și Defender 110, precum și variantele comerciale 90 și 110 Hard Top. De la lansare, Defender a câștigat peste 50 de distincții internaționale, printre care Top Gear’s 2020 Car of the Year, MotorTrend’s 2021 SUV of the Year și Autocar’s Best SUV 2020.

* Toate datele privind consumul de combustibil și emisiile de CO2 menționate mai sus se referă la testul oficial combinat EU- WLTP TEL pentru versiuni cu cinci locuri. Cifrele prezentate reprezintă rezultate ale încercărilor oficiale realizate de producător în conformitate cu legislația UE. Exclusiv în scopul comparației. Datele pentru condiții reale pot fi diferite. Datele privind eficiența consumului de carburant și emisiile de CO2 pot varia în funcție de factori cum sunt stilul de condus, condițiile de mediu, sarcina și accesoriile.

Despre Land Rover

Din 1948, Land Rover produce vehicule cu tracțiune integrală originale, cu o gamă de modele care reprezintă cu adevărat întregul portofoliu de capabilități. Fiecare dintre modelele Defender, Discovery, Discovery Sport, Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Velar și Range Rover Evoque este definitoriu la nivel mondial pentru segmentul SUV pe care îl reprezintă, 80% din gama de produse fiind exportată în peste 100 de țări.

Notă importantă

Jaguar Land Rover caută în permanență modalități de îmbunătățire a specificațiilor, designului și producției vehiculelor, pieselor și accesoriilor, iar acestea suferă frecvent modificări. Deși depunem toate eforturile pentru a realiza documentație actualizată, acest document nu trebuie considerat un ghid exact privind specificațiile sau disponibilitatea curente și nu constituie o ofertă de vânzare a unui anumit vehicul, piesă sau accesoriu. Toate valorile reprezintă estimările producătorului.

Exclusiv Auto – dealer autorizat Land Rover in Constanta

Str. Intrarea Mangaliei nr 78A,

Tel : 0241.54.54.77

Www.exclusivauto.ro <http://Www.exclusivauto.ro>   / www.landrover-constanta.ro <http://www.landrover-constanta.ro>  


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii