Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lacrimile care nu au impresionat instanţa Şofer cu viteză, fără permis şi cu acte false, trimis la beci de judecători

ro

17 Mar, 2012 03:00 1255 Marime text
A condus băut, a trecut în trombă peste trecerile de pietoni dintr-o localitate, cu 140 km la oră, fără să aibă permis de conducere, ceea ce l-a determinat să le prezinte poliţiştilor un permis falsificat în Turcia. Toate acestea sunt realizările unui şofer constănţean depistat de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Constanţa şi propus, încătuşat, spre arestare. Totuşi, în primă instanţă, magistraţii Judecătoriei Constanţa au fost de părere că acesta nu reprezintă un pericol public concret şi nici vreo ameninţare adusă sentimentului de securitate al cetăţenilor, aşa că l-au lăsat în libertate.

În schimb, magistraţii Tribunalului, care au analizat în recurs propunerea anchetatorilor ca individul să fie trimis după gratii, au văzut în conducătorul fără permis un pericol real şi au emis mandatul de arestare pe numele său. La data de 15.03.2012, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat Judecătoria Constanţa cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de Doru Şaban, individ cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi uz de fals. „În sarcina inculpatului Ş.D.", spuneau procurorii, „s-a reţinut faptul că la data de 11.03.2012 a condus autoturismul marca BMW pe DN39, fiind depistat de aparatul radar cu o viteză de 140 km/h, constatându-se că nu poseda permis de conducere şi că avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,00 g‰ alcool pur în sânge (proba I) şi 0,90 g‰ (proba a II-a), iar cu ocazia legitimării a prezentat un permis de conducere fals".

Soţia însărcinată, un alt copil mort

Prezentat în urmă cu două seri Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare, propunerea a fost respinsă de instanţă. În recurs însă, completul prezidat de magistratul Lucian Lică şi format din judecătorii Cristian Deliorga şi Mihaela Vlăesceanu, nu s-a lăsat impresionat de lacrimile şoferului prins cu ocaua mică şi a admis recursul procurorilor. De menţionat că, în faţa instanţei de judecată, avocatul conducătorului auto a argumentat faptul că soţia acestuia este însărcinată în luna a opta, iar în urmă cu două luni cuplului le-a murit un copil. „Clientul meu vă solicită să-l lăsaţi în libertate, pentru a putea pomeni sufletul copilului său aşa cum se cuvine, dar şi pentru a fi alături de soţia sa când va naşte", a spus avocatul. Aflat în boxa arestaţilor, Doru Şaban a început să plângă, însă lacrimile sale nu au impresionat instanţa. Pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar individul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii