Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lacrimi de despărţire în sala mare a IPJ Constanţa „Plec! Dar cu inima voi fi mereu alături de voi! Inima mea va rămâne în Poliţie” (galerie foto)

ro

05 Mar, 2013 22:42 2396 Marime text
Ieri, într-un cadru festiv, agenţii şefi principali Paraschiv Datcu, cunoscut ca cel mai longeviv şef de post al judeţului Constanţa şi cetăţean de onoare al comunei Tuzla, şi Constantin Grecu, unul dintre poliţiştii cu o lungă activitate ca dispecer la IPJ Constanţa, şi-au luat rămas bun de la colegi. Tot în sala de şedinţe a instituţiei, comanda Inspectoratului a înmânat diplome de excelenţă şi medalii de onoare celor doi poliţişti, dar şi o scrisoare de felicitare pentru şeful Postului de Poliţie Bărăganu, cel mai tânăr şef de post, pentru modul de acţiune în derularea unei misiuni de salvare a vieţii unei persoane prinse sub un mal de pământ.

„În cei peste 30 de ani de activitate m-am desăvârşit profesional. Mă retrag din activitate atât cu bucurie, cât şi cu regret. Ies pe uşa din faţă a Poliţiei Constanţa. Plec! Dar cu inima voi fi mereu alături de voi! Inima mea va rămâne în Poliţie. În perioada următoare, mă voi odihni. Am multe proiecte.

La baza succesului stă disciplina. Trebuiesc făcute eforturi mari pentru desăvârşire”, a declarat agentul-şef principal Paraschiv Datcu, fost şef al Poliţiei Tuzla şi fost primar al aceleiaşi localităţi. Acesta şi-a adus aminte şi de experienţa mai puţin plăcută, când a tras cu pistolul după fiul ambasadorului din Zair, ulterior primind un calificativ care nu i-a făcut cinste. „Procurorii Parchetului Militar mi-au dat NUP în acest caz!”, a mai adăugat Datcu. Comisarul-şef Adrian Rapotan, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a spus că cei doi agenţi şefi principali sunt oameni perseverenţi şi că şi-au jertfit tinereţea pe altarul profesiei. Tot ieri, comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa a înmânat o scrisoare de felicitare şefului Postului de Poliţie Bărăganu, agentul de poliţie Robert Sârbu, care şi-a riscat viaţa pentru a salva un bărbat surprins de un mal de pământ în timp ce încerca să sustragă conducta metalică din extravilanul localităţii, poliţistul fiind propus a fi desemnat poliţistul anului.
Agentul de poliţie face parte din promoţia 2010 a Şcolii de agenţi de poliţie Câmpina, iar de anul trecut este unul dintre cei mai tineri şefi de post.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii