Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Tribunalul Bucureşti Astăzi începe judecata lui Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

ro

12 Sep, 2014 00:00 2564 Marime text
La Tribunalul Bucureşti va debuta azi judecata în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Bucureşti.
 
Nicuşor Constantinescu, aflat în prezent în Statele Unite ale Americii, este acuzat în această cauză de complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite, precum şi de 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obţinerea de foloase necuvenite.
 
În acest dosar, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a fost deferit justiţiei alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Citeşte rechizitoriul aici.

Aşa cum menţionam şi în ediţiile trecute, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost trimis în judecată şi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cu privire la acest ultim dosar, luni, judecătoarea Andreea Ianca de la Curtea de Apel Constanţa va decide dacă pe numele lui Nicuşor Daniel Constantinescu va fi emis un nou mandat de arestare preventivă. Până atunci, procurorii DNA Constanţa trebuie să studieze un dosar cu circa 800 de pagini medicale, documente semnate de constănţeanul Dan Paul, medic în America, din care ar reieşi că Nicuşor Constantinescu se află într-o stare gravă.

Operaţie nereuşită?

Nu este de trecut cu vederea faptul că, tot ieri, în faţa Palatului de Justiţie din Constanţa, avocatul lui Constantinescu, Marius Mocanu, a declarat că preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa va acţiona în instanţă Clinica Johns Hopkins, unde a fost operat. Şi asta din cauza faptului că intervenţia efectuată în clinica mai sus precizată nu ar fi avut efectul scontat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii