Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La doar 26 de ani Cine este tânărul afacerist trimis în judecată de Parchetul Curţii de Apel

ro

05 Apr, 2012 00:00 2094 Marime text
Numele lui Şapera apărea, potrivit Registrului Comerţului, în trei societăţi comerciale, respectiv Ladone 2001 Impex SRL, Electrosilva SRL şi La Sirena Marine Services SRL

La scurt timp după ce l-au trimis în judecată pe Adrian Stănei, alături de alte 12 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au mai întristat un afacerist de la malul mării. Ghinionistul se numeşte Cristian Şapera, de 26 de ani, din Constanţa, care a fost deferit instanţei de judecată alături de alte trei persoane, toate fiind acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Ieri, instanţa de judecată a discutat menţinerea în arest a tânărului afacerist.

În urma cercetărilor specifice, anchetatorii au stabilit că tânărul Cristian Şapera, de 26 ani, din Constanţa, în perioada 2009 - 2010, ar fi acţionat în numele unei societăţi derulând tranzacţii comerciale cu mai multe firme din Bulgaria şi din Constanţa, ce au ca obiect comerţul cu cereale şi materiale de construcţii, fără să evidenţieze operaţiunile comerciale efectuate în documentele financiar-contabile ale societăţii. „Totodată", continuă procurorii, acesta „a întocmit în mod fictiv mai multe documente financiar-fiscale, pentru a atesta în mod nereal efectuarea unor tranzacţii intracomunitare cu materiale de construcţii". „Toate aceste operaţiuni comerciale le-a derulat fără să vireze la bugetul de stat TVA-ul şi impozitul pe profit aferent, cauzând astfel un prejudiciu de 943.000 de lei. De asemenea, în numele a două societăţi a achiziţionat seminţe de floarea soarelui, porumb şi îngrăşăminte chimice de la două firme din ţară, pentru plata acestora emiţând bilete la ordin şi cecuri, ce au fost refuzate la plată, pe motivul lipsei totale de disponibil în cont, cauzând în acest fel un prejudiciu de 640.000 de lei", au mai informat anchetatorii la începutul lunii decembrie 2011. Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au dispus trimiterea în judecată atât a lui Cristian Şapera, cât şi a altor trei persoane, respectiv: Corin Ispas, George Puia şi Diana Cuzmenco. Cauza penală a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa cu numărul unic 3527/118/2012. După cum arătam şi mai sus, instanţa de judecată a analizat ieri menţinerea în arest a tânărului Cristian Şapera. Nu este de omis faptul că la momentul mediatizării dosarului, numele lui Şapera apărea, potrivit Registrului Comerţului, în trei societăţi comerciale, respectiv Ladone 2001 Impex SRL, Electrosilva SRL şi La Sirena Marine Services SRL. Un alt aspect care nu trebuie trecut cu vederea, atât Cristian Şapera, cât şi ultima unitate precizată figurează în dosarul cu numărul unic 11045/118/2011 aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, înregistrat cu obiectul „infracţiuni de evaziune fiscală". Următorul termen a fost fixat de judecători pentru data de 20 aprilie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii