Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiţia e oarbă? Un bărbat care a VIOLAT o femeie de 70 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare

ro

23 Oct, 2015 00:00 1632 Marime text
Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din Ostrov, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru… viol.
 

Fapta a avut loc, conform magistraţilor, aproape de finele lunii mai, în jurul orei 19.00, când individul a intrat în locuinţa unei femei din localitate, sub pretextul că doreşte să o ajute să monteze aracii la cultura de roşii. Ulterior, cel în cauză a întreţinut un raport sexual neconsimţit cu persoana vătămată, prin violenţă şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei vătămate, aceasta având vârsta de 68 de ani. La solicitarea femeii, inculpatul a refuzat să părăsească imobilul după consumarea raportului sexual.
 
Ieri, Judecătoria Medgidia l-a condamnat pe cetăţean la pedeapsa de trei ani de detenţie, el fiind găsit vinovat de viol.
 
De menţionat că cel în cauză nu se află la primul contact cu legea penală, el fiind condamnat anterior. În aceste condiţii, judecătorii au revocat o pedeapsă anterioară de un an de închisoare, care s-a adăugat la pedeapsa de trei ani, astfel că individul s-a ales cu pedeapsa finală de patru ani de închisoare, cu executare. Instanţa a dedus din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive cu începere de la 24 mai la zi. Victima nu s-a constituit parte civilă.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii