Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța 12 cetăţeni străini, au trecut ilegal frontiera din Bulgaria. Un bărbat a fost reținut pentru trafic de migranți (VIDEO)

ro

30 Apr, 2022 11:28 1510 Marime text
Suspect de trafic de migranți. Foto: Garda de Coastă
  • Un cetățean român este cercetat în stare de arestat preventiv pentru trafic de migranti. 
  • Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au depistat un cetățean român care transporta, într-un microbuz, doisprezece cetăţeni străini, care au  trecut ilegal frontiera din Bulgaria. 
  • Șoferul român este cercetat pentru trafic de migranți,  în stare de arest preventiv. 

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au desfășurat misiuni specifice pe linia prevenirii și combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră au identificat și oprit, pe comunicația DN 3, între localitățile de frontieră Lipnița și Băneasa, un microbuz, înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 43 de ani.

„La verificarea compartimentului marfă, polițiștii de frontieră au descoperit doisprezece cetăţeni străini, care nu își justificau prezența acolo. Astfel, aceștia, toți bărbați, au fost conduși la sediul instituției pentru efectuarea de verificări suplimentare.

La cercetări a rezultat faptul că, cei în cauză sunt șapte cetățeni egipteni și cinci sirieni, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Bărbații descoperiţi au precizat faptul că intenționau sa ajungă în vestul Europei.

În cauză, sub coordonarea Parchetului de pe Langa Curtea de Apel Constanta, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, pentru cei doisprezece și de trafic migranti, sub forma agravanta, pentru cetățeanul român care se afla la volanul autoutilitarei“ - au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.


În data de 29.04.2022, față de cetățeanul român domiciliat în județul Dâmbovița, judecătorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Constanta a dispus masura arestarii preventive pentru 30 de zile.

„Cei doisprezece cetățeni străini au fost preluaţi de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Ostrov, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria“ - au mai precizat reprezentanții Gărzii de Coastă. 



Sursa foto: Garda de Coastă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii