Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul constănţean Răzvan Vladimir Davidencu a fost exclus din magistratură

ro

26 May, 2016 00:00 3534 Marime text


Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Răzvan Vladimir Davidencu, judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa, în prezent delegat la Judecătoria Hârşova.
 
Secţia i-a aplicat magistratului judecător sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură“ pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99, lit. h), f), k) şi m) din acelaşi act normativ: „Nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”, „refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu”, „absenţe nemotivate de la serviciu, în mod repetat, sau care afectează în mod direct activitatea instanţei ori a parchetului” şi  „nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente”.
 
Decizia CSM poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
 
În iunie 2012, Doina Drăguinea, fost preşedinte al Tribunalului Constanţa, a fost exclus din magistratură. Decizia a fost luată de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, după ce s-au constatat abateri disciplinare grave în activitatea judecătorului.
 
În martie 2011, Dumitru Mircea Dinică, judecător la Judecătoria Constanţa, a fost exclus din magistratură tot printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii. Mai multe grefiere au susţinut că ar fi fost hărţuite sexual de judecător. În replică, magistratul a susţinut că a vrut să fie drăguţ cu colegele sale şi că a fost interpretat greşit.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii