Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul Cătălin Jigău l-a trimis acasă pe avocatul Sorin Şandru, reţinut de DNA Constanţa

ro

20 Jan, 2016 00:00 4145 Marime text


Ieri, procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța l-au prezentat Curţii de Apel Constanţa, cu propunere de arestare preventivă, pe Sorin Şandru, avocat al Baroului Constanța.
 
Acesta este cercetat pentru trafic de influență şi spălare a banilor.
 
Cererea de arestare a fost analizată, potrivit surselor noastre, de judecătorul Cătălin Jigău, care a respins cererea DNA şi a luat faţă de avocat măsura preventivă a arestului la domiciliu. Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
În ordonanța procurorilor se arată că, „în luna iulie 2014, inculpatul Șandru Sorin a pretins de la o persoană (martor denunțător) suma de 40.000 de lei, în schimbul folosirii influenței pe care afirma că o are asupra primarului unui oraș de pe raza județului Constanța și asupra mai multor funcționari din cadrul acelei instituții publice. Totodată, inculpatul a promis că va determina persoanele abilitate să efectueze la timp plata unor sume de bani către biroul martorului denunțător, în temeiul unui contract de consultanță încheiat de acesta cu instituția publică respectivă. Pentru a disimula proveniența ilicită a sumei de 40.000 de lei, pretinsă pentru traficarea influenței, inculpatul Șandru Sorin a încheiat cu martorul denunțător un contract fictiv de asistență juridică, care a creat aparența mincinoasă a unei origini licite a sumei respective“.

 

Primăria de care se vorbește în comunicatul DNA ar fi cea a oraşului Năvodari. Contactat telefonic, primarul Nicolae Matei ne-a declarat că Sorin Şandru a avut într-adevăr un contract cu Primăria Năvodari, însă în perioada când el a fost arestat. „Eu nu am nicio legătură cu Sorin Şandru. A existat un contract instituţional între Primărie şi Sorin Şandru, care a ţinut circa jumătate de an, şi atât. Eu nu am nicio legătură cu el“, a mai spus Matei.
 
Potrivit unor surse, Sorin Şandru a fost consilier juridic la Petromidia şi ar conduce Loja „Colosseum“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii