Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii i-au respins cererea lui Nicuşor Constantinescu Preşedintele CJC voia să rămână în America până în octombrie (rechizitorii)

ro

26 Jul, 2014 00:00 2763 Marime text
Judecătorii din cadrul Tribunalului Bucureşti au respins solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu, privind încuviinţarea părăsirii teritoriului României pentru perioada 1 iulie - 1 octombrie. Hotărârea este definitivă. Cu toate acestea, Nicuşor Daniel Constantinescu poate ataca, la Curtea de Apel Bucureşti, cu contestaţie, cel de-al doilea mandat de arestare preventivă emis pe numele său de Tribunalul Bucureşti. La puţin timp după emiterea acestuia, Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost pus, din nou, pe lista persoanelor urmărite de Poliţia Română. De menţionat că Nicuşor Daniel Constantinescu este primul preşedinte de consiliu judeţean care a apărut pe lista persoanelor urmărite a Poliţiei Române. Conform datelor puse la dispoziţie de Inspectoratul general al Poliţiei Române, şeful CJC este posesorul mandatului de arestare preventivă nr. 3/CP din 23.07.2014, emis pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Şeful CJC a mai fost pus pe „lista neagră” a Poliţiei Române, însă a fost „şters” de Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a anulat mandatul de arestare emis pe numele preşedintelui.
 
Amintim că Nicuşor Daniel Constantinescu a fost trimis în judecată pe data de 25 aprilie, de procurorii DNA Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii