Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii din Constanţa au decis! Înmatriculări fără plata timbrului de mediu. Vânzările maşinilor second hand vor exploda

ro

20 Jul, 2016 00:00 75720 Marime text


Judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au luat decizia mult aşteptată de cei care vroiau să-şi înmatriculeze maşinile în România fără a achita mult blamatul timbru de mediu. În cele mai fericite cazuri, acest bir este de câteva sute de euro, însă el poate ajunge şi până la două ori trei mii de euro.
 
După cum arătam şi în materialul publicat pe data de 14 iulie, cu titlul - Constanţa, liber la înmatriculări fără plata timbrului de mediu!, instanţa a admis acţiunea unui cetăţean din Constanţa şi a dispus obligarea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa la emiterea certificatului de înmatriculare pentru un autoturism, fără plata timbrului de mediu prevăzut de O.U.G. nr. 13/2009 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.
 
Decizia este definitivă.
 
Mai mult decât atât, Statul român a fost obligat să-i achite cetăţeanului şi cheltuielile de judecată.
 
Adrian Ionescu, avocat în Baroul Constanţa, spune că după ce judecătorii Curţii de Apel Constanţa îşi vor motiva decizia, abia atunci câştigătorul procesului poate merge la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor în vederea înmatriculării maşinii.
 
Este de precizat că în cadrul unui interviu online desfăşurat la redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa, Adrian Ionescu a spus că „aparent, această taxă (nr. timbru de mediu) va fi din nou reformată şi există proiecte, inclusiv transformarea acesteia într-o formă de tip rovinietă sau impozit anual, astfel încât va fi greu de anticipat ce ne aşteaptă“. „Momentan, singura posibilitate este obţinerea unei hotărâri judecătoreşti care să oblige statul să înmatriculeze autoturismul fără să fi obligat la această taxă“, a conchis Adrian Ionescu.
 
Am luat legătura şi cu Adrian Bârşu, şeful Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa, care ne-a spus că „până la acest moment, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa nu s-au înregistrat solicitări de înmatriculare a vehiculelor fără plata timbrului de mediu, în urma unor hotărâri judecătoreşti“.
 
„Bineînţeles că, în momentul în care cetăţenii vor veni şi vor face dovada unor astfel de hotărâri de la instanţă le vom pune în aplicare. Hotărârile judecătoreşti se pun în executare întocmai, dar până la acest moment nu am avut nicio astfel de solicitare la Constanţa. Dacă cetăţeanul se prezintă fără o astfel de decizie şi solicită, pur şi simplu, înmatricularea fără achitarea timbrului de mediu, noi le dăm o negare, un răspuns negativ din partea instituţiei, pe care apoi îl pot ataca la instanţă, iar judecătorii decid mai departe, în baza actelor depuse la dosar. Aşa cum spuneam, dacă instanţa dă o decizie de înmatriculare fără a se achita timbrul de mediu, noi suntem obligaţi să o punem în executare“, a explicat comisarul şef Adrian Bârşu.
 

Citeşte şi  Interviu online - Important pentru toţi posesorii de maşini. Ai plătit timbrul de mediu? Se dau banii înapoi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • akendall 21 Jul, 2016 10:04 Romania film prezinta : se poate ,dar fara 7 drumuri si timp pierdut ,nu. Birocratia inca ne omoara in sec XXI .