Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii deschid azi cel de-al treilea dosar al lui Nicuşor Constantinescu (rechizitorii+document)

ro

19 Nov, 2014 00:00 3233 Marime text


Conform DNA, în ultimul dosar cu privire la Nicuşor Constantinescu, Ministerul Finanțelor Publice s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.269.486,85 lei, raportată la prejudiciul adus statului. Cu toate acestea, procurorii susțin că, deși i s-a solicitat acest lucru, „Consiliul Județean Constanța nu a comunicat până în prezent (n.r. 14.11.2014) dacă se constituie parte civilă în cauză, raportat la prejudiciul în valoare de 30.782.039 lei.


Azi, judecătorii Curții de Apel București vor discuta măsura preventivă în cel de-al treilea dosar în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost deferit Justiției de procurorii Anticorupție. Vorbim despre procesul în care procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța îl acuză pe șeful suspendat al CJC de abuz în serviciu în formă continuată (6 infracțiuni), de spălare a banilor, dar și de constituire a unui grup infracțional organizat.
În cauză au mai fost deferiţi Justiției alți 18 inculpați (persoane fizice și juridice), în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Județean Constanța și a peste un milion de lei în dauna statului român.

Comunicatul DNA privind trimiterea în judecată în această cauză poate fi citit AICI

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București, iar azi judecătorii vor discuta măsura preventivă dispusă în cazul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa. Acesta se află în stare de arest preventiv, el fiind trimis în judecată în alte două dosare instrumentate de procurorii DNA din București și din Constanța.
Așa cum arătam și în edițiile trecute, conform Portalului instanțelor de judecată, Nicuşor Constantinescu s-a ales cu primul mandat de arestare în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite, dar şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obţinerea de foloase necuvenite. Alături de Constantinescu a mai fost deferit justiţiei şi Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa), acesta fiind acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Procesul se află pe rolul Tribunalului Bucureşti, iar următorul termen a fost stabilit pentru data de 21 noiembrie.

Rechizitoriul poate fi citit AICI

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată şi de DNA Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Rechizitoriul poate fi citit AICI

Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa
Nu este de trecut cu vederea nici faptul că Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean este judecat, tot de Curtea de Apel București, și în celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa, unde printre inculpaţi se numără şi primarul municipiului, Radu Ştefan Mazăre. Ieri, procesul a fost amânat pentru data de 16 decembrie.
În ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa puteţi citi rechizitoriile din dosarul în care apare numele lui Nicuşor Constantinescu, precum şi comunicatele DNA prin care s-a dispus trimiterea în  judecată în cel de-al treilea dosar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii