Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoarea Revi Moga a decis Mazăre a pierdut procesul cu Igaş (Documente)

ro

12 Jan, 2012 00:00 5172 Marime text
igas.jpgÎn sentinţa cu numărul 442/CA din 20 decembrie 2011, se arată că instanţa, în completul prezidat de judecătoarea Revi Moga, a „respins contestaţia ca nefondată"

Decizie-şoc a Curţii de Apel Constanţa: Primarul Municipiului Constanţa a pierdut procesul intentat ministrului Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş. Hotărârea a fost pronunţată la sfârşitul anului trecut de completul prezidat de judecătoarea Revi Moga şi poate fi atacată în recurs, acesta urmând să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Un al doilea proces intentat de reprezentanţii administraţiei publice locale ministrului Igaş este programat să se desfăşoare astăzi, la aceeaşi instanţă.

Primarul Municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a pierdut unul dintre procesele pe care i le-a intentat ministrului Igaş. Concret, este vorba despre dosarul cu numărul 539/36/2011, înregistrat pe rolul Secţiei contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Constanţa la data de 12 mai 2011, având obiectul „anulare act administrativ".

Igaş, printre pârâţi

Părţi în proces erau Municipiul Constanţa - prin Primar şi Primarul Municipiului Constanţa, în calitate de reclamanţi, de partea cealaltă situându-se „Ministrul Administraţiei şi Internelor - dl. Constantin Traian Igaş şi Ministerul Administraţiei şi Internelor", în calitate de pârâţi. Aşa cum am precizat în ediţiile anterioare, drumul parcurs în instanţă de dosarul deschis de Mazăre lui Igaş a fost unul destul de interesant. După două amânări, instanţa a rămas în pronunţare, la data de 5 septembrie, însă verdictul a fost amânat pentru mai multe săptămâni. Când, în cele din urmă, s-a pronunţat o soluţie, aceasta nu a fost pe placul nimănui, dat fiind că instanţa a decis să repună cauza pe rol, „pentru completarea materialului probator". Astfel, procesul a mers mai departe, iar după mai multe amânări dispuse pentru ca părţile să ia cunoştinţă de documentele depuse la dosarul cauzei, instanţa s-a retras din nou pentru deliberări, pe data de 28 noiembrie. Soluţia a fost amânată timp de câteva săptămâni, iar când instanţa a pronunţat un verdict, acesta i-a fost defavorabil primarului Constanţei. În sentinţa cu numărul 442/CA din 20 decembrie 2011, se arată că instanţa, în completul prezidat de judecătoarea Revi Moga, a „respins contestaţia ca nefondată". Aşa cum am menţionat deja, sentinţa poate fi atacată în recurs, acesta urmând să se judece la Bucureşti, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Averea şi interesele judecătoarei

igas-palatuljustitiei04.jpgÎn ceea ce o priveşte pe judecătoarea care a pronunţat sentinţa defavorabilă primarului, este de menţionat că, potrivit ultimei declaraţii de acest gen afişate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, ce datează de la sfârşitul anului 2010, Revi Moga nu are alte interese în afara faptului că este membru al Asociaţiei Profesionale „Temis" Constanţa. La capitolul avere, judecătoarea declara că deţine împreună cu soţul său două terenuri intravilane, unul în judeţul Prahova, având o suprafaţă de 792 de metri pătraţi şi fiind cumpărat în anul 2004, iar cel de-al doilea fiind situat în Constanţa, cu o suprafaţă de 342 mp şi fiind dobândit în anul 1997. Familia Moga are în Prahova o casă de vacanţă de 401,5 mp, construită în 2009, iar în Constanţa deţine un apartament de 100 mp, cumpărat în 1997. Judecătoarea conduce un autoturism Kia Creed fabricat în 2008 ţi dobândit în urma încheierii unui contract de vânzare. În ceea ce priveşte datoriile¸ magistratul a menţionat că are de restituit 92.300 de euro către şi respectiv 66.000 de lei către bănci. Din activitatea de magistrat, Revi Moga a precizat în declaraţia de avere de la sfârşitul anului 2010 că a obţinut suma de 88.356 de lei, în timp ce soţul său, angajat în port, a realizat un venit de 37.500 de lei.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii