Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoarea Claudia Monica Cipariu a fost exclusă din magistratură!

ro

29 Oct, 2015 00:00 2253 Marime text


Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, ieri, acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Claudiei Monica Cipariu, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti.
 
Acesteia i-a fost aplicată sancţiunea excluderii din magistratură, reţinându-se în sarcina sa comiterea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, constând în „întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile“.
 
Magistratul a înregistrat întârzieri în redactarea a 53 de hotărâri judecătoreşti, dintre care unele cu o durată mai mare de doi ani.
 
„Conduita adoptată de către Claudia Monica Cipariu, care activează în materie penală în cadrul Secţiei I Penală a Tribunalului Bucureşti, are consecinţe asupra dreptului recunoscut părţilor de a beneficia de soluţionarea cauzei într-un termen rezonabil, dar poate determina şi constatarea intervenirii prescripţiei răspunderii penale pentru faptele reţinute în sarcina inculpaţilor din acele cauze, ceea ce face ca scopul procesului penal să nu fie atins“, potrivit CSM.
 
De menţionat că instanţa disciplinară a mai avut în vedere la stabilirea sancţiunii şi faptul că judecătoarea nu se află la prima abatere disciplinară, fiind în trecut sancţionată cu avertisment pentru săvârşirea aceluiaşi tip de abateri, respectiv efectuarea cu întârziere a lucrărilor din motive imputabile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii