Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecate pentru purtare abuzivă cu micuţii Începe procesul salariatelor de la „Micul Regat“

ro

12 Sep, 2014 00:00 1682 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a salariatelor Grădiniţei „Micul Regat“ pentru purtare abuzivă. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Constanţa miercuri, iar azi va avea loc primul termen al procesului.
 
Directorul Eliza Pufleanu, directorul educativ Cristina Manolache, educatoarele Irina Petre şi Victoria Larissa Hercuş, îngrijitoarele Georgiana Vierescu şi Alina Cristina Arma au, toate, calitatea de inculpate în dosar.
 
Scandalul de la Centrul Educaţional „Micul Regat“ a izbucnit după ce unul dintre părinţii copiilor maltrataţi a intrat în posesia imaginilor cu abuzurile petrecute în grădiniţă, înregistrate de camerele de supraveghere. Părinţii spun că micuţii au ajuns acasă plini de vânătăi. Ulterior, s-a aflat că preşcolarii primeau vin înainte de culcare, iar când se trezeau, li se dădea cafea. De asemenea, la ora de somn, copiii erau bruscaţi şi loviţi ca să adoarmă.
 
Pe de altă parte, avocatul părinților ai căror copii au fost maltratați cere extinderea urmăririi penale pentru rele tratamente aplicate minorului și înșelăciune. Conducerea grădiniţei ar putea fi acuzată de înșelăciune, întrucât le-ar fi spus părinților că unitatea este acreditată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii