Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecat şi achitat într-un megadosar Elvid Babalîc, poliţist al Serviciului Rutier Constanţa, va fi despăgubit de Statul Român

ro

24 Dec, 2015 00:00 3720 Marime text


Statul Român va trebui să-i achite lui Elvid Daniel Babalîc, lucrător al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, 11.000 de lei. Babalîc este unul dintre poliţiştii IPJ Constanţa judecaţi într-o cauză desprinsă din megaancheta denumită generic „Mafia de la Rutieră“.
 
După ani de procese, Elvid Daniel Babalîc a fost achitat.
 
Ieri, Judecătoria Constanţa a admis în parte cererea formulată de Elvid Daniel Babalîc în contradictoriu cu Statul Român, prin Ministerul Finanţelor Publice.
 
Pe cale de consecinţă, Statul Român a fost obligat să-i plătească poliţistului constănţean suma de 9.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată efectuate în dosarul în care Babalîc a fost achitat.
 
Judecătoria Constanţa a respins capătul de cerere privind obligarea Statului Român la plata daunelor morale, ca neîntemeiat. Elvid Daniel Babalîc mai trebuie să încaseze suma de 2.000 de lei reprezentând cheltuieli de judecată. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Citeşte şi  Cazul „Mafia de la Rutieră” - poliţişti din IPJ Constanţa - Cristian Nazarovici a fost condamnat definitiv. Daniel Babalîc, achitat

Într-un alt dosar, 30 de lucrători ai Serviciului Rutier Constanţa au dat în judecată Ministerul Public, după ce atât în presa centrală, cât şi în cea locală au fost publicate rezoluţia de începere a urmăririi penale împotriva lor şi propunerea de arestare formulată pe numele unora dintre ei, acte în care le erau menţionate datele personale. În luna februarie 2014, Judecătoria Constanţa a admis cererile de executare silită formulate de poliţişti, care ar fi trebuit să primească câte 8.000 de lei.

Citeşte şi  Informaţii personale date jurnaliştilor - Statul român, executat silit de 30 de poliţişti de la Rutiera Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii