Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecat pentru santaj si loviri Stila Gosu si-a incheiat socotelile cu CEC Constanta

ro

27 Mar, 2010 03:06 8714 Marime text
cap_6.jpgCunoscutul Stila Goşu, administratorul SC Cargo Stil SRL Constanţa, şi-a achitat înainte de termen datoria de 460.000 de lei pe care o avea la CEC Constanţa. Goşu spune că a fost nevoit să înapoieze împrumutul înainte de termenul fixat prin contractul încheiat cu CEC Constanţa, pe fondul articolelor apărute în presă ca urmare a trimiterii sale în judecată de către procurorii constănţeni. Totodată, Stila Goşu a precizat că nu a dat niciodată şi nici nu a luat bani cu camătă şi că, aşa cum s-a arătat în instanţă în cursul procesului penal, sumele de bani pe care le solicita lui Aurel Coman şi Cătălin Duţu reprezentau datoriile pe care firmele celor doi le aveau către firma unde el este colaborator.

Administratorul SC Cargo Stil SRL Constanţa, judecat, alături de Petrică Tomescu, Ionuţ Vanghelici şi alţi indivizi, pentru răpire, ameninţare, şantaj şi loviri, s-a prezentat, ieri, în faţa instanţei, alături de ceilalţi suspecţi din dosar, pentru audierea altor martori din proces. Foarte interesant, potrivit declaraţiilor unora dintre aceşti martori, nici vorbă ca lucrurile să fi stat aşa cum au fost prezentate în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, prin care Tomescu, Vanghelici, Stila şi Mitică Goşu, Daniel Zorică şi Vasilică Coşman au fost trimişi în judecată. Ba, mai mult, surprizele, care au început la termenul anterior prin solicitarea lui Doru Ionel Ilie, una din victime, de a-şi retrage plângerea împotriva celor şase presupuşi agresori şi de a se împăca, s-au ţinut lanţ. Amintim că, potrivit anchetatorilor, în seara de 3 decembrie 2008, cei şase indivizi ar fi participat la o altercaţie produsă în zona Casei de Cultură, ca urmare a unor neînţelegeri legate de unele datorii pe care firmele administrate de Cătălin Duţu şi Aurel Coman le aveau către societatea lui Ionel Băloi, unde Stila Goşu este colaborator. Procurorii spun că cei şase l-ar fi sechestrat şi lovit pe Doru Ionel Ilie, angajat al lui Aurel Coman, venit să discute cu Goşu despre datoriile şefilor săi. De asemenea, anchetatorii au arătat că Stila Goşu i-ar fi constrâns, prin ameninţare, pe Duţu şi Coman să-i remită o sumă de bani, încercând s-o dobândească, „în mod injust", pentru sine şi Ionel Băloi. Pe de altă parte, potrivit declaraţiilor date de părţile vătămate în faţa instanţei, s-a stabilit că, în fapt, sumele pretinse de Goşu ar fi reprezentat datoriile pe care Coman şi Duţu le aveau către firma lui Băloi.

I-au „luat mau"

Primii dintre martorii audiaţi ieri de Judecătoria Constanţa au fost doi dintre participanţii la conflictul din seara de 3 decembrie 2008, de la Casa de Cultură. În cuvinte greu de înţeles, indivizii, despre care s-a stabilit că făceau parte din „tabăra" adversă, fiind cei care l-au însoţit pe Doru Ionel Ilie la întâlnirea cu Stila Goşu, le-au povestit magistraţilor cum, ajunşi la faţa locului, au început să fie luaţi la bătaie de o parte dintre suspecţi, pe motiv că nu vor să divulge unde se aflau Duţu şi Coman. „Am vrut să le explic că noi nu ştim unde sunt cei doi, dar mi-au luat mau", a povestit unul din martori, care a precizat, ulterior, că a fugit şi s-a ascuns în spatele gheretelor cu flori.

„Urâţii oraşului"

Cel de-al doilea martor care a participat la conflict a povestit cum, în seara cu pricina, după altercaţie, s-a deplasat la Secţia 3, unde s-a întâlnit cu cele două părţi vătămate. „În Secţia 3 am auzit o înregistrare a unui telefon primit de Aurel Coman de la Stila Goşu, în care acesta din urmă ne înjura şi ne jignea pe toţi, ne făcea «eugenii» şi «urâţii oraşului»". Totodată, a fost audiat şi Ionel Băloi, care le-a relatat magistraţilor că banii pe care îi solicita Goşu de la Coman şi Duţu reprezentau totalul mai multor facturi restante emise către firmele celor doi, pe care însă aceştia nu le-au achitat. „L-am rugat pe Stila Goşu ca, în limita timpului disponibil, să mă ajute cu datoriile, să discute cu Coman Aurel şi cu Duţu Cătălin", a relatat martorul. De asemenea, acesta a mai spus că „la sfârşitul anului 2008, firma mea intrase în incapacitate de plată, aşa că am făcut demersurile legale să recuperez banii, de aceea l-am rugat pe Stila să vorbească cu reprezentanţii tuturor societăţilor restante. După ce a vorbit cu cei doi, Stila Goşu mi-a zis că nu există nicio posibilitate de recuperare a banilor".

Coman şi Duţu, în rolul de instigatori

Totodată, martorul a spus că a acţionat în instanţă firmele lui Coman şi Duţu şi a câştigat procesele. „Eu nu cred că Goşu i-a ameninţat pe reprezentanţii societăţilor. De altfel, avusesem şi eu convorbiri telefonice cu Coman şi Duţu, iar aceştia m-au înjurat pe mine şi pe familia mea şi ne-au ameninţat. Nu am depus plângere la poliţie, dar cred că ei au făcut instigare la conflict, ne-au adresat injurii. Ei au zis că ne vor da banii când vor şi dacă vor, eventual chiar şi câte 100 de lei pe lună", a mai spus Băloi. „În timpul demersurilor juridice pentru recuperarea banilor, am aflat că şi alte firme au fost escrocate de către firmele celor doi", a mai spus martorul. Ultimul martor audiat ieri de instanţă a fost Daniel Spiţă, angajat al societăţii lui Băloi. Spiţă a declarat că, la rândul său, a încercat în repetate rânduri să recupereze banii de la Coman şi Duţu, însă fără succes. „Împreună cu Stila Goşu, am fost la sediul societăţii lui Cătălin Duţu. Am vorbit pe cale amiabilă despre datoria pe care o avea către firma lui Băloi Ionel, însă, apoi, discuţiile au degenerat, iar Duţu a început să spună că, dacă nu vrea să ne dea banii, nu ni-i dă şi ne-a şi înjurat", a declarat Spiţă.

Cer ridicarea interdicţiei

După audierea martorilor, apărarea a solicitat instanţei ridicarea interdicţiei de a părăsi localitatea de domiciliu dispusă în cazul celor şase suspecţi, dat fiind că temeiurile avute în vedere la luarea respectivei măsuri preventive nu mai subzistă, cu atât mai mult cu cât una dintre victime şi-a retras plângerea iniţială şi a afirmat în instanţă că a dat declaraţie împotriva lui Stila Goşu şi a celorlalţi inculpaţi la îndemnurile lui Aurel Coman. De asemenea, apărarea a prezentat instanţei o adresă prin care se arată că Stila şi Mitică Goşu, dar şi Vasilică Coşman, se prezintă regulat la organul desemnat cu supravegherea judiciară şi îşi îndeplinesc toate obligaţiile impuse de instanţă. Instanţa a amânat pronunţarea pentru începutul săptămânii viitoare. Pe de altă parte, în ceea ce-l priveşte pe Stila Goşu, este de menţionat faptul că, în cursul anului trecut, acesta şi-a achitat datoria de 460.000 de lei pe care o avea către CEC Constanţa, împrumut obţinut în numele SC Cargo Stil SRL, în baza contractului nr. 60/18.04.2008. De precizat că, potrivit declaraţiilor lui Stila Goşu, suma a fost achitată înaintea termenului fixat prin contractul de împrumut, pe fondul articolelor apărute în presă ca urmare a trimiterii sale în judecată de către procurori.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ANONIM 27 Mar, 2010 16:58 CE MINTITI ATAT DE MULT.DE CE NU SPUNETI SI DE UN COPIL DE 15 ANI,CARE A LUAT BATAIE FIND MINOR SI CARE DUPA BATAIE IA FOST RAU SI IA FOST FRICA SA MEARGA LA SPITAL.UNDE ESTE DREPTATEA?TRAIASCA CLANU SPANIOLU