Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecat alături de soţie, ofiţer în Poliţia de Frontieră Fostul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Galaţi rămâne cu dosarul penal la Constanţa

ro

18 May, 2013 00:00 2544 Marime text
Dosarul în care Costache Roşca, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, şi Gabriela Caloenescu Roşca, ofiţer la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Punctul de frontieră Aeroport Bacău, sunt judecaţi de magistraţii constănţeni pentru că ar fi săvârşit diverse infracţiuni de corupţie, nu se întoarce la procurori. Decizia a fost luată, ieri, de Curtea de Apel Constanţa, instanţă care a respins cererea celor doi inculpaţi de restituire a cauzei la procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi, în vederea reîntocmirii rechizitoriului. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 26 iunie, ora 13.00.

Potrivit celor de la Anticorupţie, Costache Roşca, fost prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, este acuzat de luare de mită, spălare de bani şi fals în declaraţii, în formă continuată (cinci acte materiale). Asta în timp ce Gabriela Caloenescu Roşca, ofiţer la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră - Punctul de Frontieră Aeroport Bacău, este suspectată de fals în declaraţii, în formă continuată (cinci acte materiale). În rechizitoriul contestat, procurorii DNA au reţinut că, în cursul anului 2008, fostul prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi „a pretins şi primit cu titlul de mită de la un denunţător suma de 138.000 de lei”. În schimbul banilor, continuă oamenii legii, Costache Roşca ar fi trebuit să intervină în soluţionarea unui dosar penal aflat în supravegherea unităţii de parchet pe care o conducea. „Suma de 138.000 de lei a fost primită cu ocazia vânzării unui apartament situat în municipiul Galaţi, în plus faţă de preţul real al vânzării, care era de 162.000 de lei. Acest apartament fusese cumpărat de inculpaţii Roşca Costache şi Roşca Caloenescu Gabriela, soţia sa, la data de 25 martie 2008, de la Primăria municipiului Galaţi. Pentru a putea achiziţiona acest imobil, în aceeaşi zi, cei doi inculpaţi au dat o declaraţie notarială în care au afirmat în mod nereal că nu au şi nu au avut niciodată în proprietate o locuinţă, deşi cei doi soţi deţineau împreună două apartamente în municipiul Râmnicu Sărat, judeţul Buzău”, conform DNA. Procurorii mai susţin că „pentru a ascunde provenienţa sumei de 138.000 de lei primită cu titlu de mită, inculpatul Roşca Costache a menţionat în cuprinsul declaraţiei de avere din anul 2009 că a încasat pe apartament suma de 300.000 de lei (deci valoarea mitei plus preţul real). De asemenea, în perioada 2007 - 2010, cei doi inculpaţi au omis să menţioneze în cuprinsul declaraţiilor de avere că deţin împreună în proprietate, în calitate de soţi, cele două apartamente menţionate mai sus”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii