Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:16 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării şi abţibilduri, confiscate la Agigea

ro

14 Mar, 2013 00:00 543 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind în două containere sosite în PTF Constanţa Sud - Agigea din direcţia China jucării pentru copii şi abţibilduri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 57.000 de lei dacă ar fi fost originale.

În data de 12 martie, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PPF Constanţa Sud - Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv judeţul Ilfov.

În cele două containere au fost descoperite 370 de articole reprezentând jucării pentru copii (maşinuţe din plastic), respectiv 1.992 de abţibilduri, cu o valoare de aproximativ 57.000 de lei, dacă ar fi fost originale.
Marfa din cele două containere, inscripţionată cu însemnele unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali şi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, doi cetăţeni români şi unul sirian, domiciliaţi în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Ti-a placut articolul?

Comentarii