Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:55 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării contrafăcute, depistate în Portul Agigea

ro

19 Aug, 2015 00:00 765 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali şi au descoperit într-un container, în PTF Constanţa Sud - Agigea, peste 4.000 de jucării, inscripţionate cu mărcile unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 380.000 lei dacă ar fi fost originale.
 
Astfel, luni, în intervalul orar 10.00 - 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PTF Constanţa Sud - Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
 
În urma controlului, au fost identificate 3.432 de seturi de jocuri de construcţie din plastic, diverse modele, 360 de seturi de jocuri educative şi 300 de jucării figurine din silicon, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Jucăriile, cu o valoare de aproximativ 380.000 de lei dacă ar fost originale, au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor şi luarea măsurilor ce se impun.
 
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţii comerciale în cauză, doi cetăţeni români, în vârstă de 48, respectiv 38 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii