Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:49 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jorj Unciuleanu, condamnat definitiv pentru moartea scafandrilor Zarafu şi Ispas (rechizitoriu)

ro

11 Jun, 2016 00:00 3878 Marime text
Judecătorii Cristian Deliorga şi Cătălin Jigău, din Curtea de Apel Constanţa, au dispus, ieri, condamnarea definitivă a lui Jorj Unciuleanu în dosarul scafandrilor Dumitru Cristian Zarafu şi Cătălin Valeriu Ispas, cel din urmă fiind angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“.
 
Jorj Unciuleanu a fost condamnat, printr-o decizie definitivă, la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Mai mult, instanţa a redus daunele morale de la 70.000 la 50.000 de euro pentru fiecare parte civilă.
 
De menţionat că lui Jorj Unciuleanu i-a fost interzis dreptul de a exercita activităţi şi servicii anexe transportului pe apă (salvări, nave, ranfluări, dezeşuări) pe o durată de cinci ani.
 
Unciuleanu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa la data de 13 august 2013.
 
El a fost acuzat că, în calitate de director salvări, persoană ce coordona activitatea de scafandrerie în cadrul SC Hunter’s Company SRL, nu ar fi luat măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă cu privire la activitatea de scufundare desfăşurată la data de 9 septembrie 2010 de către cele două victime.
 
Citeşte şi 
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Jorj Unciuleanu (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii