Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jefuitorii băncii Intesa SanPaolo Bank sunt de negăsit Se caută vinovatul la firma Rosegur care asigura obiectivul (galerie foto)

ro

12 Mar, 2012 00:35 3187 Marime text
cap_6.jpgÎn zona Dezrobirii, aproape de Intesa SanPaolo Bank îşi desfăşoară activitatea trei firme de pază şi protecţie, însă angajaţii niciuneia dintre acestea nu au observat nimic suspect

Lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, sprijiniţi de echipe ale Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă, desfăşoară, şi la aceste momente, cercetări specifice în vederea depistării celor care au reuşit să fure 20.000 de lei din sucursala băncii Intesa SanPaolo Bank. Potrivit unor surse din interior, firma de pază „Rosegur", care proteja obiectivul, urmează să fie amendată, dat fiind că a avut o intervenţie „deficitară" la acele momente. De asemenea, nu este de trecut cu vederea faptul că societatea în cauză nu se află pentru prima dată în colimatorul oamenilor legii, pe rolul instanţelor de judecată existând mai multe procese între SC Rosegur SA şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa. Menţionăm că am încercat să obţinem un punct de vedere de la reprezentanţii firmei Rosegur SA, sens în care am sunat pe numerele afişate ale societăţii, însă nu am primit răspuns. De asemenea, facem precizarea că dacă în zilele următoare ne va fi transmis un punct de vedere din partea societăţii, atunci acesta va fi publicat în forma redată.

Au trecut aproape trei zile de la jefuirea punctului bancar Intesa SanPaolo situat în zona Dezrobirii. Din câte se pare, până la aceste momente oamenii legii nu i-au identificat pe infractori, însă, conform unor surse din interior, cercul suspecţilor s-a mai restrâns. Potrivit aceloraşi voci, firma de pază „Rosegur", care proteja obiectivul bancar, urmează să fie amendată, dat fiind că a avut o intervenţie „deficitară" la acele momente. „Cel mai apropiat punct fix era la Casa de Cultură. Tipul de reacţie al celor de la firma de pază a fost foarte prost", au mai menţionat sursele. Nu este de trecut cu vederea faptul că în zona Dezrobirii, aproape de Intesa SanPaolo Bank îşi desfăşoară activitatea trei firme de pază şi protecţie, însă angajaţii niciuneia dintre acestea nu au observat nimic suspect. Revenind la societatea Rosegur, IPJ Constanţa ar avea în plan sancţionarea ei, dată fiind intervenţia de vineri. După cum menţionam şi mai sus, societatea în cauză nu se află pentru prima dată în colimatorul oamenilor legii, pe rolul instanţelor de judecată existând mai multe procese între SC Rosegur SA şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa. Astfel, pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat pe data de 7.07.2011, dosarul cu numărul unic 3007/243/2011, cu obiect „anulare proces verbal de contravenţie". Conform datelor oficiale, SC Rosegur SA a avut calitatea de petent, în timp ce Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a fost intimat. În şedinţa din data de 23 februarie, instanţa de judecată a respins ca neîntemeiată plângerea formulată de petentul Rosegur SA, în contradictoriu cu IPJ Constanţa. Un alt dosar asemănător a fost depus, tot la Judecătoria Constanţa, pe data de 3 ianuarie 2011, acesta primind numărul unic 68/212/2011 şi având ca obiect „plângere contravenţională AP 0159095". Precum în cauza 3007/243/2011, şi în acest dosar SC Rosegur SA a fost petent, însă calitatea de intimat a fost „asigurată" de Poliţia Municipiului Constanţa - Secţia 3 de Poliţie. În şedinţa din data de 27 septembrie 2011, judecătoria din Constanţa a respins plângerea formulată ca neîntemeiată.

Poliţiştii din Mangalia nu s-au lăsat mai prejos

jaf_-_jaf_banca_2.jpg

Pe data de 3 august 2009, pe rolul Judecătoriei municipiului Mangalia a fost depus şi înregistrat dosarul cu numărul 2330/254/2009, cu obiect „plângere contravenţională". Portalul instanţelor de judecată informează că, în această cauză penală, SC Rosegur SA a avut calitatea procesuală de petent, în timp ce Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul Poliţiei Rutiere Mangalia a fost intimat. Pe data de 28 octombrie 2009, judecătorii mangalioţi au respins ca „neintemeiată plângerea formulată de petenta SC Rosegur SA cu sediul în Bucureşti (...) în contradictoriu cu intimatul IPJ Constanţa - Serviciul Poliţiei Rutiere, împotriva procesului verbal de contravenţie seria AX nr. 2648684/18.04.2007. Menţine sancţiunea aplicată petentei prin acest proces verbal. Definitivă. Cu recurs în 15 zile de la comunicare".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cristi 12 Mar, 2012 16:27 Voi credeti ca astea se fac fara ajutorul firmelor de paza ce draq.. :))