Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jaf într-o poştă din Germania Marius Mihai Russen a fost arestat de Curtea de Apel Constanţa

ro

25 Feb, 2014 00:00 3741 Marime text
Marius Mihai Russen a fost arestat de judecătorii Curţii de Apel Constanţa pentru o perioadă de 29 de zile. Bărbatul este cercetat pentru presupusa săvârşire a infracţiunilor de tâlhărie calificată şi de deţinere şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora fără drept. Marius Mihai Russen ar fi pătruns în filiala Poştei din Königs Wusterhausen prin forţarea uşii de acces de la intrare, apoi prin ameninţarea angajaţilor au sustras suma de 2.000 euro. Mai mult decât atât, procurorii spun că Russen, alături de alte persoane, ar fi procurat o mitralieră marca Scorpion 61 cu muniţie pentru a comite alte infracţiuni. 

Având în vedere mandatul emis de autorităţile judiciare germane, duminică, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au solicitat Curţii de Apel Constanţa luarea măsurii arestării preventive faţă de Marius Mihai Russen, pe o perioadă de 29 zile, pentru punerea în executare a mandatului european de arestare. Acesta a fost emis la data de 16 ianuarie de Judecătoria Königs Wusterhausen, Germania.
„Din actele transmise de autorităţile judiciare germane rezultă că persoana solicitată Russen Marius Mihai este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi de deţinere şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora fără drept, reţinându-se în sarcina sa că, la data de 06.02.2013, împreună cu alte două persoane, a pătruns în filiala Poştei din Königs Wusterhausen prin forţarea uşii de acces de la intrare, apoi, prin ameninţarea angajaţilor, au sustras suma de 2.000 de euro, după care au fugit, iar în luna noiembrie 2013 persoana solicitată, împreună cu alţi doi români, a urmărit mai multe sedii ale unor instituţii de credit din Gruenheide, apoi au făcut rost de o mitralieră marca Scorpion 61 cu muniţie, pentru a o folosi la jaful ce urma a fi efectuat asupra instituţiilor mai sus menţionate. Arma a fost ridicată la data de 15.01.2014 dintr-o ascunzătoare aflată în pădurea de lângă Honow, iar ceilalţi doi complici au fost prinşi şi reţinuţi preventiv, Russen Marius Mihai reuşind să fugă”, conform procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Duminică, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au dispus predarea lui Marius Mihai Russen către autorităţile judiciare din Germania, în baza mandatului european de arestare. Curtea de Apel a dispus şi arestarea bărbatului pe o perioadă de 29 de zile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii